@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Smythe); Kaktus. 18.11.2016 (miba) hits

Kaktus. 18.11.2016

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hei!

 

 

18. november.

Kaktus: 42 centimeter høy, målt den 18. november 2016.

Navn: Cereus peruvianus `monstrose`. (Correct me if I`m wrong!) Navnelapp fulgte ikke med. `Monstrose` betyr at den vokser "vilt" i stedet for rett opp fra ett vekstpunkt. `Monstrose`er en naturlig variant av C. peruvianus, og disse kaktusene hører hjemme i Andesfjellene i Peru.

Farge: Hovedsakelig en blåaktig grønnfarge, litt varm mørkegrønn der solen har vært i sterkeste laget gjennom sommeren. Blågrønn er den riktige fargen på denne kaktusen. Piggene har en oransje farge. 

Kjøpt: På Plantasjen for mange år siden. Antagelig mellom 12-15 år siden. En svært vanlig kaktus å ha som stueplante, så du har kanskje også en slik hjemme?

Utvikling: Som nykjøpt målte den 6-7 centimeter; veksten har vært ganske god. Under perfekte forhold hadde planten vært enda høyere i dag. Kaktusen har tålt kraftig beskjæring, men den har aldri blitt kuttet på toppen!

Ønsker: Blomster! Da jeg kjøpte den hadde den mange lysegule blomster! Men den trenger en kjølig vinterperiode for å blomstre. Ønske nummer to er at den skal bli dobbelt så høy som den er nå, og det burde være mulig. Det tredje ønsket er at denne kaktusen kan stå ute nesten hele neste sommer slik den gjorde sist sommer; håper altså at det ikke regner for mye til neste sommer.

 

#hverdag #planter

2 kommentarer

19.11.2016 kl.14:57

Fantastisk! :)

miba

20.11.2016 kl.23:22

Anonym: :)

Skriv en ny kommentar