@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Smythe); Saintpaulia blomstrer. 06.02.2017 (miba) hits

Saintpaulia blomstrer. 06.02.2017

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hei!

 

 

Endelig! Saintpaulia blomstrer for første gang på lenge. Under de tykke bladene er mange blomsterknopper på vei opp.

Koselig med litt blomster igjen. Har ikke hatt blå blomster her hjemme siden den nydelige akvarieplanta Bacopa caroliniana blomstret for fullt i fjor sommer! Etter å ha blomstret lenge og vel ble den kraftig angrepet av bladlus, og jeg klarte ikke å hindre at disse blodtørstige krypene tok knekken på den, dessverre. Men du kan jo fremdeles se Bacopa caroliniana under "kategorier" på høyre side på bloggen! Jeg er glad for at jeg i det hele tatt fikk akvarieplanta til å blomstre! Og jeg er selvfølgelig glad for at den er foreviget her på bloggen.

Tilbake til Saintpaulia. Denne planta stammer fra tropiske tåkeskoger i fjellskråninger i Kenya og andre afrikanske land. Derfor liker den å stå lunt og varmt, og den liker å bli sprayet med vann på bladene sine av og til! OBS: Vannet som sprayes være romtemperert! Kaldt vann rett fra krana gir brune skader på bladene.

Planta på bildet har også hatt besøk av grønne bladlus. Men lusa var lette å fjerne, og planta tok lite skade av lus-angrepet.

Den største utfordringen jeg har hatt med Saintpaulia har vært å ikke gi den for mye vann. Den skal tørke ganske godt opp mellom hver vanning. Ellers er den en hardfør klassiker med flotte blomster mellom hvileperiodene!

 

 

 

#blomster #hverdag #saintpaulia

2 kommentarer

06.02.2017 kl.20:30

Nydelig!!

miba

06.02.2017 kl.23:24

Anonym: :)

Skriv en ny kommentar