@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Smythe); Gulrotoppdatering. Del 2. 08.02.2017 (miba) hits

Gulrotoppdatering. Del 2. 08.02.2017

 

 

 

Hei!

 

 

-Noen lurer på om jeg synes det er flaut å ha så få lesere på bloggen min? Siden jeg skryter av bloggen min på Facebook, til og med?!? Av og til føles det litt flaut, det må jeg innrømme. Som i går da jeg bare hadde tre lesereMen pengene jeg, til tross for noen mislykka dyrkingsforsøk, sparer på å dyrke mat i vinduskarmen oppveier flauheten! =D 

 

Derfor presenterer jeg "Gulroten som blir dyrket én gang til; Del 2!" For å se den første delen kan du klikke: HER

Lørdag, 21. januar:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Tirsdag, 31. januar:

  • Gulroten har vokst ganske mye de siste ti dagene.
  • Jeg luket vekk alt som ikke var gulrot for å hindre konkurranse om næringsstoffer i jorda.
  • En hvit rot stikker ut av dreneringshullet i bunnen av potta. Potta er i dag målt til 21 centimeters dybde. Jeg trodde den var 30+. Liker å være nøyaktig, jeg!
  • Gulrot nummer to er satt til gjendyrking.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Onsdag, 8. februar:

"Tålmodighet er en dyd" får en ny betydning for meg:

Utålmodigheten tok overhånd. Jeg rev opp gulrotplanten av jorda i dag. Det angrer jeg litt på nå. For under jorda var det et fint nettverk av hvite røtter. Ingen oransje-gul rot i det hele tatt....Fy fader! Satte den tilbake igjen, skuffet og angrende. Tenk om jeg hadde ødelagt/drept hele gulrotplanta? Krøllet meg sammen på sofaen. Lå der i fem minutter til "panikken" hadde lagt seg og jeg igjen var fylt opp av pågangsmot. Spratt opp. Dette kunne jeg jo skrive om på bloggen! Slike hverdagslige nedturer måtte vel smelte et iskaldt leserhjerte! =D Haha...!

Dette var en velfortjent påminnelse om hvor sårbare planter kan være. Hvor tålmodige vi må være. En påminnelse om at hagebruk er en ekstrem form for natur der vi presser plantene til å yte for oss. Gulrotas oransje pælerot er jo plantas opplagsnæring. Burde skjønt at den trenger å gro en lang stund før den kan begynne å lagre av sitt næringsoverskudd.

Hvordan den utvikler seg videre vil tiden vise. :) 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Slik så den ut før jeg utålmodig røsket den opp!
 


 

#nedtur #hverdag #dyrke #tålmodighet

2 kommentarer

08.02.2017 kl.23:10

Hjelp, tror jeg vet litt om utålmodighet... Fristende å se hvor stor rota hadde blitt, håper den kommer seg :) Lykke til med dyrkingen! Fin blogg, by the way :)

miba

09.02.2017 kl.13:32

Tusen takk, Anonym.

Skriv en ny kommentar