@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Smythe); Fersk basilikum. 06.03.2017 (miba) hits

Fersk basilikum. 06.03.2017

 

 

 

Hei!

 

 

Mandag, 6. mars: I dag kjøpte jeg denne potten med basilikum (Ocimum basilicum) da jeg handlet i matbutikken. Fersk basilikum er vel noe av det beste som finnes! For at basilikumen ikke skulle dø av den isende nordavinden puttet jeg den under vinterjakka mi da jeg gikk både til og fra bilen: Det fulgte jo med en beskyttende plast-skjerm, slik at urten ikke ble knust under jakka mi! 

Basilikum er ømfintlig mot:

  • Kald luft.
  • Trekk.
  • Direkte sollys om sommeren. Vet ikke om dette er sant; jeg får prøve meg fram litt! Den tåler å stå i sollys om vinteren, da.
  • For mye vann.

 

Jeg husker jeg hadde en basilikum i en vinduskarm for uendelig mange år siden. Dagen etter jeg kjøpte den smeltet den fordi jeg åpnet vinduet og luftet! Da ble jeg vel litt...øh...oppgitt...., for jeg har ikke "turt" å ha basilikum i vinduskarmen etter denne opplevelsen. Jeg har jo kjøpt mye fersk basilikum til Tuffi (kaninen) og meg selv opp igjennom årene til å spise opp med én gang. Men ikke før nå har jeg hatt lyst til å ha basilikum som stueplante!

For å gi den en god sjanse til å trives skal jeg gi den mer jord i en større potte. Kanskje jeg deler den opp i flere mindre planter under ompottingen. Vi får se.

Målet mitt er at:

  • Denne planten skal holde Tuffi og meg med fersk basilikum hele sesongen fram til neste vinter. 

 

Jeg tar ikke for gitt at mine planter vil trives eller overlever selv om jeg steller dem så godt jeg kan. Men det er artig når planter, som er dyrket bare for å overleve en kort stund hos forbruker/kunde, overlever en hel sesong eller enda lenger!....Bruk-og kast-kulturen i plantehandelen begeistrer meg ikke på langt nær så mye som plantenes iboende livskraft.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

 

 

 

2 kommentarer

16.03.2017 kl.14:21

Fantastisk grønnfarge!

miba

16.03.2017 kl.14:22

Nam! Anonym: :)

Skriv en ny kommentar