@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Smythe); Tomater blir gjødslet. 19.05.2017 (miba) hits

Tomater blir gjødslet. 19.05.2017

 

 

Fredag, 19. mai:

I dag syntes jeg det var på tide med en tomat-oppdatering i hagedagboken! Det er et par uker siden jeg gjødslet tomatplantene sist. Gjødslevannet som jeg gav dem i dag har stått og trukket i over ett døgn og består av:

  • Vann.
  • Rødkløver-blader (hentet i min parsellhage).
  • Gress (også fra parsellhagen).
  • Litt engkarse (ja, også fra parsellen).
  • Ett eggeskall.

Jeg valgte å ikke bruke løvetann i blandingen fordi jeg har lest (på Agropub?) at for my kalium kan hindre kalsiumopptaket i tomatplantene. Løvetann er rik på kalium.

Etter å ha gitt gjødslevannet til tomatplantene fylte jeg nytt vann over ingrediensene i syltetøyglasset. Dette kan nå stå og trekke dobbelt så lenge som forrige gang..... Man kan jo legge kløver og gress og lignende på toppen av jorda før man vanner, men det blir bare søl inne!

Mellom tomatplantene: Engtjæreblom har vokst noe. Flere av basilikumstilkene jeg stakk i jorden har slått rot. Purren tror jeg ikke trives her.

Den forrige tomat-oppdateringen på bloggen skrev jeg 3. mai: Da hadde jeg mistet en tomatkart på grunn av griffelråte. Senere mistet jeg én kart til av samme årsak, men etter dette har jeg ikke mistet noen flere! Gudskjelov for det! Begge de skadde tomatkartene var i den samme tomatklasen som utviklet seg først.

Jeg skrev en gang... at jeg ikke skulle potte om de to minste tomatplantene som stod i små potter...Den ene har jeg likevel pottet om (for noen uker siden). Nå har jeg bare én tomatplante som fremdeles står i den lille potten sin etter første ompotting.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

#hverdag #tomatplanter

2 kommentarer

20.05.2017 kl.19:58

Kjempefine tomater!! Og så flott tomatplanta er ...

miba

21.05.2017 kl.06:37

=) Anonym:

Skriv en ny kommentar