@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Smythe); Lykken er frodig basilikum i vinduskarmen! 13.06.2017 (miba)

Lykken er frodig basilikum i vinduskarmen! 13.06.2017

 

 

Tirsdag, 13. juni: Dagens bilder av mine to største basilikumer for øyeblikket. De stortrives i strålende sol! Jeg kjøpte én basilikum i vinter. Av denne har jeg tatt avleggere, og planten har blitt delt flere ganger: Det er viktig å holde den ung slik at den ikke modnes, går i blomst, frør seg og dør. Jeg har penger til å handle mat, altså: Men det er gøy å se hvor mye mat man klarer å dyrke selv! Målet mitt er å kunne spise av, dele og stiklingsformere denne basilikumen i det uendelige slik at jeg ikke behøver å kjøpe basilikum igjen, noensinne. Fersk basilikum er så godt!

-I dag er det på tide å stiklingsformere basilikumen igjen. For å redusere faren for at stiklingene råtner vil jeg drysse kanel på toppen. Jeg har små grønne potter med jord i stående der jeg sådde solhatt-frø (som jeg høstet i hageparsellen i fjor) som ikke ville spire. Her kan jeg sette basilikum-stiklingene. Det er alltid litt spennende å klippe stiklinger av fine planter. Jeg tar aldri for gitt at det blir vellykket!

-For at basilikumen skal beholde sin gode smak er det lurt å ikke gjødsle for ofte, har jeg lest. Jeg gjødsler bare når fargen på bladene begynner å bli blek; basilikumen vil jo svekkes når man høster av den. Jeg bruker aldri kunstgjødsel, men lager eget gjødslevann.SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
#basilikum #hverdag #stiklinger #dyrke #mat

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits