hits

Stor lvetannrot!

 

 

Dagens fangst i parsellhagen min var denne store roten av n lvetann! Tok med dens blomster og blader, ogs, men dette gav jeg umiddelbart til Tuffen (kaninen).

Lvetann er svrt sunt og rensende. S lenge man ikke overdriver inntaket s kan man trygt spise lvetann hver eneste dag. Lvetannroten kan spises r eller kokes som en grnnsak. Man kan rive den og lage te av roten. Den har en bitter, skarp, ren og litt st smak. Jeg liker den.

Overraskende lett rive av skallet, og under brunt skall er den delikat og hvit. (Skylte den grundig under hageslangen fr jeg dro hjem.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Har du spist lvetann fr?

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Det har jeg aldri smakt fr, s spennende :-)

Pie in the sky: Ja, artig prve noe nytt! =)

Anonym: Trket rot av lvetann ble jo ristet og brukt som kaffeerstatning under krigen.

Skriv en ny kommentar