hits

Stor løvetannrot!

 

 

Dagens fangst i parsellhagen min var denne store roten av én løvetann! Tok med dens blomster og blader, også, men dette gav jeg umiddelbart til Tuffen (kaninen).

Løvetann er svært sunt og rensende. Så lenge man ikke overdriver inntaket så kan man trygt spise løvetann hver eneste dag. Løvetannroten kan spises rå eller kokes som en grønnsak. Man kan rive den og lage te av roten. Den har en bitter, skarp, ren og litt søt smak. Jeg liker den.

Overraskende lett å rive av skallet, og under brunt skall er den delikat og hvit. (Skylte den grundig under hageslangen før jeg dro hjem.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Har du spist løvetann før?

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Det har jeg aldri smakt før, så spennende :-)

Pie in the sky: Ja, artig å prøve noe nytt! =)

Anonym: Tørket rot av løvetann ble jo ristet og brukt som kaffeerstatning under krigen.

Skriv en ny kommentar