Virkeligheten kan være merkelig! Obs: Lang lesing =P….01.02.2017

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Hei!

 

 

Virkeligheten kan vel være merkelig! Nå vil jeg dele fire mystiske hendelser fra hverdagen i og rundt huset der jeg vokste opp! Bare de to første hendelsene kan jeg bekrefte… da jeg selv bevitnet dem. De to siste hendelsene er blitt meg fortalt av ærlige og troverdige slektninger. Hvorvidt de mistolket det de så, kan jeg ikke si noe om. Jeg kan bare ta dem på deres ord.

 

MYSTERIUM 1: Uforklarlige Elektroniske Tastelyder (UET):

-På slutten av 90-tallet kunne jeg stadig høre en underlig elektronisk tastelyd i huset til mine foreldre. Jeg ble aldri redd, bare nysgjerrig! Dette var før datamaskinen kom i hus og før smarttelefonene var oppfunnet. Vanlige mobiltelefoner var heller ikke særlig utbredt på denne tiden.

Etter en stund fortalte jeg det til Ma og Pa, og jeg ble ganske overrasket da begge to sa at de også hørte det! Ingen av oss klarte noen sinne å finne kilden til tastelyden som var ganske høy og klar. Den syntes å komme fra selve huset! Vi hørte tastelyden bare når vi var hver for oss; aldri når vi var sammen med andre. Lydfenomenet pågikk i noen få år, og vi har aldri hørt det før eller siden! Etter at jeg fikk min første smarttelefon gjorde jeg en oppdagelse. Når jeg tastet et nummer (eller tastet PIN-koden) låt det nesten akkurat som den Uforklarlige Elektroniske Tastelyden, bare at UET hadde et sterkere volum.

 

MYSTERIUM 2: Energi krøller seg gjennom veggen, ut av kottet og skrur på en ødelagt telefon: Noen år frem i tid etter forrige mysterium:

-Foreldrene mine var på hytta. Millie (hunden min) og jeg vannet blomster og tok inn post for dem.

En kveld vi var der lånte jeg den stasjonære datamaskinen. Millie, som vel var valp da, lå på teppet ved siden av meg mens jeg satt ved dataen. Med ett hørte vi at noe “knirket og krøllet seg” inne i og bortover veggen til venstre for oss. Dette “noe”, som opplevdes som en energistrøm, smalt ut i kottet nederst i veggen og ut kottdøra (som alltid stod åpen). Sekundet etter skrudde en mobiltelefon seg på. Den lå ved siden av dataskjermen på skrivebordet. Millie satte seg opp og knurret dypt før hun gikk ut i stua og la seg der; hun var tydeligvis blitt skremt av noe!

På mobiltelefonen lyste det opp et bilde av en ukjent mann. Var vel noen som ringte (mens lyden var skrudd av) til faren min, antok jeg, så jeg gadd ikke å bøye meg bort for å svare. Det jeg så, før displayet ble svart igjen, var en mann med blondt kort hår og…. bolleklipp? Tanken falt på faren min sin kollega i Bergen (nevner ingen navn;)) som vel kunne være den som stemte mest med dette utseendet….

Dagen etter fortalte jeg alt dette til mamma via telefonen. Jeg fortalte at pappa hadde glemt telefonen sin hjemme og at jeg trodde at “bergenseren” hadde ringt til ham dagen før. Jeg beskrev mannen med blondt hår og bolleklipp som jeg hadde sett på telefonen. Da fikk jeg vite at denne telefonen var ødelagt og at ingen kunne ringe til den…..Pappa hadde visst akkurat kjøpt ny telefon som han hadde med på hytta. Utseendet til mannen jeg hadde sett stemte heller ikke med noen som foreldrene mine kjente. Og det skulle heller aldri komme opp noe bilde på displayet av ringeren, selv om jeg er uenig.  Mystisk og uforklarlig!

 

 

MYSTERIUM 3: Mystisk “stjerne” på sommerhimmelen. Dette skjedde en sommerkveld en gang på 2000-tallet, ifølge mine foreldre. De to satt og grillet og koste seg på verandaen med fyr i utepeisen. På den verandaen kunne man lett bli sittende til langt på natt om sommeren! Mens de to satt der så de en stjerne som lyste over Kråkås, som er åsen rett vest for huset. Det er jo ikke uvanlig å se stjerner og planeter der oppe om natten….selv ikke på sommernetter, men dette var ikke en vanlig stjerne eller planet. Stjernen flyttet seg ikke slik som resten av stjernehimmelen flyttet seg. Den stod på samme sted over åsen hele kvelden mens den beveget seg fram og tilbake som en langsom pendel. Foreldrene mine syntes nesten at det ble litt ubehagelig etter hvert som timene gikk…. fordi de ikke visste hva det var de så på himmelen. Var det noen eller noe som iakttok dem der oppe fra?….De tror det var en UFO; for de har ingen annen logisk forklaring på dette.

 

 

MYSTERIUM 4: Damen i vinduet. Til sist tar jeg med en hendelse fra gamledager. Min morfar ble født i 1919 og vokste opp i nabohuset til mitt barndomshjem. Denne mystiske hendelsen fant sted i hans barndom da det nok var mer “stort” å ha et kamera å knipse bilder med enn det er for folk i dag.

I nærheten av hans barndomshjem hadde en eldre kvinnelig slektning bodd i et fint hvitt hus. Damen var død og huset stod tomt. Morfar, og brødrene, tok bilder av huset fordi det var så fint. På et av de fremkalte bildene så man en dame stå i et vindu i annen etasje og kikke ned på dem! Men ingen befant seg i huset da bildet ble tatt! Rart, ikke sant?!?

 

Dette var mysterier som det var kjekt å få skrevet ned! Heldigvis er ingen av oss som er nevnt her redde for slikt.

Til sist vil jeg si litt om nærmiljøet: På 80-tallet ble det oppført en trafo-stasjon på østsiden av huset. Sør for huset ligger den meget kjente Gokstadhaugen. Huset vårt ble bygget på historisk grunn. Fra de første menneskene ankom landet og opp til vikingtid, og så videre, har folk fartet opp og ned i Dverdal. Først til havs, så til fots, ettersom havnivået sank/landet hevet seg etter siste istid. Da foreldrene mine bygget huset fant de rester av en gammel brygge (?) dypt nede i leiren på tomta. Funnet var kanskje eldre enn Gokstadhaugen…siden fjordarmen gikk inn i Dverdal før gravhaugen ble til. Storesøster og jeg fikk ikke lov til å fortelle noen om hva de fant under gravingen. Foreldrene mine var nemlig “skraje” for at arkeologer skulle beslaglegge tomta deres på 70-tallet og 80-tallet. Nå har de nettopp flyttet fra huset, så…….=P

 

PS: Håper ikke du får mareritt i natt, da!

 

 

 

4 kommentarer
  1. Artig å lese om disse uforklarlige opplevelsene du her beskriver. Ikke alt vi ser eller hører lar seg forklare, mystisk og litt skummelt, synes jeg, men kanskje bra vi ikke forstår alt som skjer rundt oss…

  2. Hei, Anonym: Hyggelig å høre at du syntes det var litt artig! Ja, det skjer tydeligvis mystiske ting både her og der…hos noen og en hver. Kanskje ikke hjernen til mennesket er utviklet nok til å forstå, eller kanskje det er, som du sier, bra at vi ikke forstår fordi det er noe som ikke er bra for oss…Uansett er jeg fryktelig nysgjerrig og skulle likt å vite. 🙂

  3. Dette var spennende lesing. Jeg er vokst opp rett i nærheten, og har hatt underlige opplevelser i mitt barndomshjem!

  4. Interessant å høre, janhe! Det hadde det vært fint å høre mer om hva du har opplevd. Ikke føl noe press til å fortelle, altså! Bruk gjerne kommentarfeltet eller ta kontakt på annen måte. Takk for din kommentar. 😃

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg