Dagens oppdatering på tomater. Og annet. 03.05.2017

 

Hagedagbok-innlegg fra i går:

Onsdag, 3. mai: 

 • Den første og største tomat-karten måtte kastes. Den viste tegn til råte, trolig griffelråte. =(  En skuffelse. Griffelråte skyldes visst ofte mangel på kalsium: Enten så har ikke jorden nok kalsium, eller så klarer ikke plantene å ta til seg nok av kalsiumet. Griffelråte kan også ha andre årsaker, som for eksempel stress mot røttene. Heldigvis ser de andre tomat-kartene friske ut! Etter denne oppdagelsen begynte jeg å snakke pent til tomatplantene i blant mens jeg viftet med et blad for å gi dem luftsirkulasjon. Flyttet potten opp på bordet slik at jorden også blir oppvarmet. Påførte litt kanel på hver hovedstilk; dette er noe jeg fant på selv, og jeg aner virkelig ikke om har noe for seg. Til sist: Potten skal nå snus hver dag slik at begge sider får solvarme. Jeg håper virkelig at resten av tomatene klarer seg. Gleder meg til å plukke mine aller første egne tomater! Legger ikke til link til tidligere tomat-oppdatering denne gangen.
 • På mandag tilføyde jeg noen andre hjemme-sådde småplanter mellom tomatene: Purre som jeg sådde 2. april og tre stykker tjæreblom. Og noen kvister av basilikum som jeg håper vil slå rot der. Må forsikre meg om å lykkes med noe i denne 17-liters-potten!
 • På kvelden var jeg i hageparsellen en tur og klippet plenen for første gang i år og byttet vann i fuglebadet. Jeg er et kveldsmenneske som synes det er så fint ute to timer før solen går ned.
 • I hageparsellen håndplukket jeg en hel del høyt gress til kaninen: Dette vokser allerede i kanter og rundt busker.
 • Tidligere i år ble den morkne bua revet og fjernet fra min parsell. Bilder av dette kommer senere i sommer. Der den stod stakk jeg kvister av dvergrødpil rett i bakken. Onsdag, 3. mai så jeg at disse hadde fått bladknopper, så de har kanskje slått røtter? Dette er den våte delen av plenen, og pil trives i våt jord. Ny redskapsbod skal stå i den øvre, og tørre, delen av parsellen. Styret og naboene må godkjenne byggeplanene først. Søker om dette i løpet av måneden. PS: Kablene i bakken trengte jeg ikke å grave opp, forresten, så de ligger under torva, de.

 

Dagens bilder av tomatplantene:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

#hverdag

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg