Jeg liker å bruke ingefær både som te og i matretter.
I år hadde jeg bestemt meg for å forsøke å dyrke ingefær selv.
Har ikke prøvd dette før. Vet heller ikke så mye om hvordan ingefær må ha det for å trives med tanke på jordsmonn, lysforhold og så videre. Det eneste jeg vet er at ingefær har vært mye dyrket i Kina og i Canada. Hvis kanadierne kan dyrke denne rotgrønnsaken, så burde vi i Norge også lykkes. Like kaldt klima i disse to landene. Det er absolutt verdt å forsøke.
Denne roten har ligget i kjøleskapet i en ukes tid.
Fylte en cirka 30 centimeter-dyp potte med jord, puttet i roten og dekket med et tynt jordlag. Brukte jord fra potten til fjorårets inne-tomater. Potten står inne i stuen til den spirer. Jeg får google litt om ingefærdyrking når jeg får tid: Gleder meg til å lære mer om det.
Har du dyrket ingefær?
Spennende. Har selv en som har ligget på kjøkkenbenken 2 måneder. Har fått 4 mm store kuler / spirer. Så den har begynt å sprette. Venter på litt varmere jord ute, evt plante den inne. Aldri gjort det før….
Mona: Så artig! =)