Litt rødt og litt grønt.

 

 

Mynte, gressløk og tomat.

 

Nesten hver dag i sommer har jeg høstet noe i parsell-hagen, om enn ikke alltid så veldig mye. Heldigvis er jeg kun én person i denne husholdningen. Mye av dyrkingen min er fremdeles på begynnerstadiet, men jeg skal utvide omfanget til neste år. Drømmer om å bli (tilnærmet) selvforsynt med flere grønnsaker. Derfor setter jeg meg små delmål underveis. Basilikumen er allerede krysset av på min selvforsyningsliste.

Selv om jeg kun trenger grønnsaker og bær til en person så er målet mitt å dyrke mer enn jeg trenger. Hvor mye mer er mindre viktig for meg. Jeg liker bare å ha litt ekstra, just in case. Og så liker jeg å kunne dele med andre av det jeg dyrker.

I dag rev jeg opp denne blomstrende reddiken. Bare fordi det var gøy å se hele planten med rot og blomster på. Har ikke sett det før. Det skal ikke så mye til for å more meg, nei! Selvfølgelig spiste jeg ikke denne reddiken. Jeg kastet planten oppå et bed der den vil brytes ned og bli til jord: Slik gjør jeg med mye planteavfall som andre hiver i komposten i kolonihagen. Gratis jordforbedring, kalles det.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Høstet tre tomater. På det første bildet ses en flekk på den røde tomaten. Flekken er på kameralinsen og ikke tomaten. =/

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Høstet litt mynte og gressløk. Mynten var den aller første planten som jeg satte ut i parsell-hagen. De siste to årene har den vært uspiselig og delvis forsvunnet på grunn av rustsopp. Da jeg sluttet å luke og dulle med den tok den seg opp. Grønn og sunn har den nå blitt, men den er fortsatt svært liten. Mynte trives best når den får vokse sammen med litt høyt gress. Da blir den ikke for varm og tørr og dermed ikke så lett angrepet av sopp. Gressløken plantet jeg ut for et par uker siden av hjemme-sådde frø. Den trenger også litt tid på seg for å vokse.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Markjordbærblomst:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

#hage #hverdag

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg