Ikke et hyttefelt. Ingen strøm.

 

 

 

Sunset on the lake.
Licensed from: Sergey Pankin / yayimages.com

 

Mange hagekolonister tror at kolonihagen er et hyttefelt. “Hytta mi og hytta di” sier de i stedet for “parsellen min og parsellen din”…Hytter med innlagt strøm er visst populært. Gressplener, også. Mange har glemt at en parsellhage er et dyrkingsareal: Et jordstykke der hobbygartneren eller amatørbonden dyrker sine nyttevekster. En kolonihage er absolutt ikke et hyttefelt.

La oss si at kolonihagen var et hyttefelt og ikke et jordbruksareal. Da ville ikke jeg hatt en parsell der, i hvert fall! En hytte rett ved jernbanen og midt i et tettbygd boligfelt? Nei takk! En hytte ved et lite skogsvann eller ved sjøen, derimot, hadde vært koselig. =)

Strømmen i min parsellhage valgte jeg bort i fjor. Trenger vel ikke strøm for å dyrke planter i Norge. Vi har da sol! Et oppvarmet drivhus hadde selvsagt gitt spennende dyrkingsmuligheter, men slike investeringer er ikke interessante her og nå. Det er tross alt bare en parsellhage som ligger langt hjemmefra! Verken mer eller mindre enn en-parsellhage-som-ligger-langt-hjemmefra….

Jeg har foreløpig ikke mulighet til å ha en villa med en egen hage, og det er den eneste grunnen til at jeg har valgt å være i kolonihagen. Jeg er heller ikke i kolonihagen for å være sosial! Jeg har aldri vært, jeg er ikke, og jeg kommer aldri til å bli (spesielt) sosial, og det er jo helt greit og valgfritt! “En får værra som en er når’n ikke vart som en sku’ ” sa hun kule med Aspergers. =D Når jeg får meg det etterlengtede huset med hage så velger jeg bort parsellen min i kolonihagen, men trolig ikke før! =) 

 

 

 

 

#hverdag #asperger #aspergers

 

2 kommentarer
    1. Enig! Meningen med parsell var (og er) vel at man kan dyrke spiselige, matnyttige vekster… 🙂 Som et tillegg kommer prydbusker og blomster 😉 Lykke til med dyrkingen!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg