Det er kaldt, ja!
Selv bissevovven må ha på frakk når vi går ut.
Huskaldt og gulvkaldt. Brrr!
Jeg har ullstillongs og filttøfler; jeg har ullgenser utenpå ullgenser og et deilig ullpledd. Og ingefærte!
Det er lett å lage ingefærte.
Du trenger:
- Fersk ingefærrot.
- Kjele med lokk.
- Kaldt vann.
- Krus.
- Komfyr. 👌
Slik gjør du:
- Fyll nok kaldt vann i kjelen til et krus eller to.
- Ikke skrell ingefæren! Hold rivjernet over kjelen og riv ønsket mengde ingefær rett i vannet.
- Sett lokket på kjelen. Skru platen på fullt og la det koke opp.
- Når det har fosskoket i et halvt minutt (cirka) skrur du av komfyren og trekker kjelen til siden.
- Etter ett minutt setter du kjelen tilbake på platen, fremdeles med lokket på.
- La stå og trekke i tre kvarter.
- Drikkes straks og helst uten sukker.
Dette både smaker og varmer godt!
Helsefordelene hos ingefær, Zingiber officionale, er dessuten mange. Her er noen av dem. *
Ingefær hjelper mot:
- Tarmgass.
- Kvalme.
- Betennelser i magetarmkanalen.
- Luftveisplager ved forkjølelse, influensa og astma.
- Akutte eller kroniske betennelser i ledd og muskler.
- Hodepine, migrene.
- Overvekt.
- Dårlig blodsirkulasjon.
- Sammenklebing av blodplater som kan føre til hjerneslag og hjerteinfarkt.
*Kilde: Urtekildens planteleksikon, www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter
#hverdag #ingefær #kaldt
8 kommentarer
Nydelig! Varmer godt! 🍵
=) Anonym: Nam!
Ja ingefær er en av disse vidundermatvarene 🙂
Hender jeg har en mugge med ingefærskiver og sitronskiver i kjøleskapet. Veldig godt det også 🙂
Å, det hørtes godt ut, Aina: Det skal jeg prøve! =)
God idé! 🤗
Takk for det, Anonym: =)
Amen til ingefær!!
NorskeTankeriDanmark: Amen! =D