Lage ingefærte.

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Det er kaldt, ja! 

Selv bissevovven må ha på frakk når vi går ut.

Huskaldt og gulvkaldt. Brrr!

Jeg har ullstillongs og filttøfler; jeg har ullgenser utenpå ullgenser og et deilig ullpledd. Og ingefærte!

 

Det er lett å lage ingefærte.

 

Du trenger:

  • Fersk ingefærrot.
  • Kjele med lokk.
  • Kaldt vann.
  • Krus.
  • Komfyr. 👌

 

Slik gjør du:

 

  • Fyll nok kaldt vann i kjelen til et krus eller to.
  • Ikke skrell ingefæren! Hold rivjernet over kjelen og riv ønsket mengde ingefær rett i vannet. 
  • Sett lokket på kjelen. Skru platen på fullt og la det koke opp.
  • Når det har fosskoket i et halvt minutt (cirka) skrur du av komfyren og trekker kjelen til siden.
  • Etter ett minutt setter du kjelen tilbake på platen, fremdeles med lokket på.
  • La stå og trekke i tre kvarter.
  • Drikkes straks og helst uten sukker.

 

Dette både smaker og varmer godt!

 

Helsefordelene hos ingefær, Zingiber officionale, er dessuten mange. Her er noen av dem. *

 

Ingefær hjelper mot:

  • Tarmgass.
  • Kvalme.
  • Betennelser i magetarmkanalen.
  • Luftveisplager ved forkjølelse, influensa og astma.
  • Akutte eller kroniske betennelser i ledd og muskler.
  • Hodepine, migrene.
  • Overvekt.
  • Dårlig blodsirkulasjon.
  • Sammenklebing av blodplater som kan føre til hjerneslag og hjerteinfarkt.

 

*Kilde: Urtekildens planteleksikon, www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter

 

 

 

#hverdag #ingefær #kaldt

8 kommentarer

Siste innlegg