Boden blir til. DEL 1.

DEL 1:

Lørdag, 30. juni: I løpet av de siste 10 dagene har boden blitt bygget i hage-parsellen min.

Jeg er kjempefornøyd med den ferdige boden!

Om litt over en uke blir boden malt hvit, og sprossene blir festet til vinduet. Derfor kommer det en DEL 2 om boden på bloggen.

Jeg er selvfølgelig svært glad for den nødvendige:

  • Hjelpen jeg har fått med å bygge boden.
  • Hjelpen med å passe på gull-hunden min Millie mens jeg har bidratt med byggingen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
En haug med ny-grunnet plank, grunnet med Visir.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
En haug med ny-sortert, ny-impregnert plank!

SAMSUNG CAMERA PICTURESSelv om planke-haugen er impregnert legges den under plast hver kveld!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURESKommer hjem og forteller Tuffi om byggingen: Han bestemmer seg for å bygge et nytt rede i sin store innhegning. Søt.

SAMSUNG CAMERA PICTURESPlankestabelen begynner å ligne et hus: Dette var den morsomste delen av å bygge boden!

SAMSUNG CAMERA PICTURESBaksiden.

SAMSUNG CAMERA PICTURESNesten ferdig.

SAMSUNG CAMERA PICTURESFerdig! To strøk hvit-maling og sprosser på vinduet gjenstår.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDobbel dør gjør det enkelt å sett inn trillebår og gressklipper! At boden er en le-vegg mot felles vei er et stort pluss. =)

DEL 2 kommer når boden er malt.

 

#hverdag #bod #hage #fornøyd

 

 

Plantet ut 16 hjemme-sådde. 26.06.2017

 

 

Mandag, 26. juni: Ringblomstene som jeg sådde direkte spirer som sagt dårlig i parsell-hagen min. Så i dag tok jeg med de 16 ringblomstene jeg sådde her hjemme og plantet dem ut i parsell-hagen. Nå er jeg i hvert fall sikret noen ringblomster i ringblomst-åkeren! Som man ser på bildene nedenfor er en ny redskapsbod under oppføring. Men jeg lager et eget innlegg om den senere. Her er noen av ringblomstene som jeg plantet ut i dag tidlig:SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

#hverdag #ringblomster

Sjuende, åttende og niende tomat.

 

 

Søndag, 24. juni: I går kveld (lørdag) høstet jeg den sjuende, åttende og niende tomaten samtidig. Jeg gav bort to av dem med streng beskjed om å ikke legge dem i kjøleskapet, for da mister de mye smak. Tok også et kveldsbilde av himmelen. Blå himmel til langt på natt er bra!SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

#tomat #hverdag

Innendørs-hagen i dag i bilder! 20.06.2017

 

Tirsdag, 20. juni: I dag har jeg:

Vært på tjuvjakt i tomat-jungelen. Fakket to tjuver der.SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Høstet min femte tomat og fotografert denne grundig. God! Jeg samlet noen få frø av denne som jeg la i et glass med vann. SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Stirret inn i undervegetasjonen i den største tomatpotten, der basilikum og engtjæreblom gror.SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Beundret en rødmende tomat på planten som står i den minste potten.SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Iakttatt grunnen til at mine tomater har blitt så store og at de har rukket å modnes så raskt: Jeg kuttet toppen av stilken etter at en eller to blomsterklaser utviklet seg på hver plante! Hvis tomatplantene hadde fått vokse videre ville resultatet blitt flere men mye mindre tomater som hadde brukt laaang tid på å modnes. Det er jo grenser for hvor stort rotsystem en innendørs potte kan romme: Det er bedre å skjemme bort en liten plante enn å sulte-fôre en stor slabbedask av en tomatkvast!SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Sett på og smilt til den nyutsprungne ringblomsten på verandaen min. Det har Millie også gjort.SAMSUNG CAMERA PICTURES

#blomst #tomat #hverdag #tjuver #hage #dyrke

Oppdatering av tomatplanter! 17.06.2017

 

 

Lørdag, 17. juni: Her er dagens oppdatering av de fem tomatplantene som jeg sådde i vinter. I forgrunnen står avleggere av de største tomatplantene, og disse har begynt å få blomsterknopper. Derfor skjærer jeg hoved-stilken i høyden slik at avleggerne bruker næringen på å utvikle tomater i stedet for stilker og bladverk. I melkekartongene som skimtes mellom tomatplanter står gulrøtter som jeg sådde i våres. Skriver mer om dem senere…..To av de fem tomatene står i indirekte lys. Likevel begynner en tomat her å vise tegn til modning: Denne planten har stått i den samme lille potten helt siden i vinter! Har ikke høstet flere tomater, men det skjer nok snart. =)SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

#hverdag

Sommeren er tilbake! 14.06.2017

 

Onsdag, 14. juni: Denne uken har det gode sommerværet kommet tilbake til Sandefjord! Godt med sol og varme for spirene i ringblomst-åkeren min etter en regnfull og kjølig periode. Det håper jeg, i alle fall. Ringblomster (Calendula officinalis) stammer fra Middelhavsområdet, så dette er ideelt vær for dem.

Ganske ofte har vi veldig varme og solrike somre her i Sandefjord og omegn! Jeg har jo bodd i Sandefjord hele livet bortsett fra noen år i tidlig voksen alder. Jeg er glad for at Sandefjord er min hjemby. Her glemmer man nesten hvor langt nord man bor. Men i blant får også vi isende polarvinder fra Sibir eller Nordpolen over oss, men denne uforutsigbarheten i været er vel prisen vi betaler for å bo så langt nord på jordkloden….Jeg merker at jeg har fått en økt interesse for været og værvarselet etter at jeg skaffet meg jordlappen i kolonihagen!

 

 

Én ad gangen. 11.06.2017

 

Søndag, 11. juni: Tomatene modnes én ad gangen. Det passer meg bra at ikke alle modnes samtidig.

-Selv om tomater er både sunt og godt tror jeg ikke at det er sunt å fråtse i tomater! For høyt inntak av mange vitaminer forbindes med økt kreftfare og beinskjørhet. Selv spiser jeg i hvert fall ikke mer enn én-to tomater per dag. (Mener tomater av “normal” størrelse, da.)

Den aller første tomaten jeg plukket fikk sitt eget blogg-innlegg. De to neste tomatene må dele på dette innlegget:

Mandag, 12. juni: Tomat nummer to var minst like god! Faktisk enda bedre enn den første. Og såå mye bedre enn butikk-kjøpt tomat! Jeg anbefaler på det sterkeste å dyrke sine egne tomater! Denne tomaten var den eneste frukten på den bakerste planten i 17-liters-potten: De andre blomstene ramlet av her.SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Onsdag, 14. juni: Den tredje egen-sådde tomaten i vinduskarmen ble høstet i dag. Den var litt større enn de to første. Ser at flere er på vei til å modnes, og størrelsene er som tomatene jeg kjøper i butikken. Jeg er svært fornøyd med min første tomat-dyrking! =)) Men denne tredje tomaten kunne nok hengt et par dager til. Den var moden, altså, men den hadde hatt godt av et par dager med næring fra planten. Notis til meg selv til neste år: Ikke bli for ivrig etter å høste tomatene!SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

#tomatplanter #hage #vinduskarm #dyrke
 

 

Ringblomster i min parsellhage i år.

 

All rød tekst er linker til andre, og relevante, sider i denne bloggen: Når man trykker for å komme tilbake til denne siden igjen, kan man oppleve at bokstavene “Æ,Ø og Å” erstattes av en firkant med et spørsmålstegn inni. Irriterende, I know, men trykk på oppdateringsknappen/-pilen øverst til venstre så retter det seg!

Her i dette innlegget hadde jeg egentlig tenkt å samle opp informasjonen om ringblomstenes (manglende?) utvikling over flere dager, men så ombestemte jeg meg; det får jeg heller gjøre i neste innlegg.

Mandag, 12. juni: I slutten av forrige måned en gang…. sådde jeg masse ringblomst-frø direkte i mine selvlagde blomsterbed i parsell-hagen min i Sandefjord Kolonihage. Jeg sådde egen-høstede frø fra hagen (som jeg høstet i fjor) og butikk-kjøpte frø. Jeg hadde jo tenkt til å greie meg med egen-høstede frø fra hagen, men “hage-politiet” i kolonihagen mente at jeg måtte gjøre ferdig hagen min NÅ. =/  Dermed måtte jeg kjøpe flere frø….(-Hva med å passe sine egne saker?)

Ikke alle frøene som jeg har sådd i år har spiret ennå, og de få spirene som har kommet opp har ikke vokst noe den siste uken…. og de har blitt tygget på av snegler. Bekymringsverdig. Ser mørkt ut. På grunn av den labre spiringen ute i årets kalde og regnfulle norske sommer….bestemte jeg meg for å bla bakover i denne bloggen for å finne ut hvordan det gikk med fjorårets ringblomster, som jeg også sådde direkte ute i bedene. Fant da ut at blomstringen ikke skjedde før i juli-august. Så det er kanskje fremdeles håp i år………=) Det vil tiden vise!

Heldigvis har jeg sådd disse få ringblomstene hjemme i leiligheten:SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tre bilder fra utsikten min i går kveld:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

#hverdag #ringblomster #mørkt #gruppepress

 

Lykken er en rød tomat!

 

Fredag, 9. juni:

Lykken er en rød tomat! I dag høstet jeg min første modne tomat noensinne. Jeg har aldri forsøkt å dyrke tomater før.

Har kjent lett på den røde tomaten hver dag denne uken. I dag var den myk nok til å plukkes. Den var kjempegod! Og helt uten sprøytemidler…..=)

Sådde tomatfrø (av butikk-kjøpt tomat i matbutikken av ukjent navn/opprinnelse) rett før nyttår i fjor. Tomatplantene har stått inne i vinduskarmen uten ekstra belysning hele tiden fram til nå. -Jeg skal definitivt så tomatfrø like tidlig (i romjulen) i neste sesong!

Legger også ved noen bilder av en rar sky jeg så ved siden av fullmånen i går kveld. Er denne smale sot-stripen forurensning eller bare en lang smal sky…? Det var ingen andre skyer bak stripen. Jeg har aldri sett en sånn før……

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Og den mystiske skyen…:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

#tomat #tomatplanter #lykke #hverdag #skyer #sky #måne