Plutselig en oppdatering i stuevinduet!

 

 

 

 

 

Den ene julestjernen ser nå slik ut:

 

 

 

Slik går det med hvitløk og gulrøtter i stuevinduet:

 

 

Tomaten i glasset har da også strukket litt på kroppen. Nei, jeg har ikke fylt på mer jord i glasset.

 

 

Og sist, men ikke minst, verdens beste hund, Millie, samler solens livgivende energi i pelsen sin. <3

Hva skulle vi gjort uten solguden, egentlig?

 

 

 

 

 

En tilståelse eller to.

 

 

 

Jeg har tidligere sagt at jeg har endret syn på det å ha akvariefisk: Jeg mener at 72 liter med vann er for lite for fiskehold.

 

Ja, og jeg står fremdeles for det på den måten at jeg ikke ville kjøpt nye fisker til å ha i et såpass lite akvarium! 200 liter og mer synes jeg er greit for små akvariefisker. Store burde ikke holdes i akvarium i det hele tatt.

Jeg sier ikke at akvariefisk nødvendigvis lider i et kar på cirka 70 liter, men det er ikke ideelt rett og slett fordi det er for liten plass til å svømme på. Mye planter kan dog hjelpe på romfølelsen slik at fisken ikke ser hele sin lille verden på en gang.

 

Så til mine tilståelser:

I årevis har jeg hatt guppyer i mine to akvarier. Nei, det er ikke en tilståelse, den kommer her: Husker du akvariet jeg tømte for vann for å dyrke Anubias under syltetøyglass? For et par uker siden, da jeg tømte vannet, fant jeg en siste guppy-jente. Jeg trodde karet var tomt for fisk, jeg! Guppa lever nå videre i sneglekaret. Der har hun fetet seg opp på synkepellets som jeg fôrer sneglene med. Så, ja, jeg har en fisk i 72-literen. Men jeg kjøper ikke flere. Guppy (Poecilia reticulata) er for øvrig veldig vanskelig å bli kvitt siden den formerer seg van(n)vittig fort og mye! Søte er de, jo, da….

Synes du hun ser gravid ut? Hun har spist mye av synkepelletsene som jeg fôrer sneglene med, så kanskje er hun bare tykk. Ja, jeg fôrer sneglene fordi jeg ønsker meg mange blæresnegler og sandsnegler: Og det var tilståelse nummer to. =)

 

 

 

 

 

 

 

Snegle-tv, minutt for minutt.

 

 

 

Heldigvis at blæresneglene fremdeles lever og jobber i akvariet mitt. I dag er det Anubias som får renset seg litt. Vannsnegler beveger seg overraskende fort sammenlignet med landsnegler! Sklir selvsikkert nedover det blankskurte Anubias-bladet i et evig matsøk. Sneglerampen legger fra seg en liten lort! Kanskje den miget en skvett, også! Uæ: Og vi som ikke har spurt vår boligblokks selvutnevnte konge og dronning om tillatelse! Heldigvis at “kongen og dronningen” er på flyttefot, så det går nok bra. =D

 

 

Endelig fant h*n noen alger å beite på!

 

 

Se første episode av Snegle-tv her!

 

 

 

 

To akvarieplanter.

 

 

 

 

Mitt 72-liters akvarium har stått uten lysrør i over et halvt år. Jeg har bare planter og ingen fisk i karet.

 

Filteret har dog pumpet uavbrutt; filteret var overdimensjonert for akvariet og luftet mye karbondioksid ut av vannet. Dette, i tillegg til ugunstige lysforhold (masse dagslys fra et nordvendt vindu) gav gode levekår for blågrønnalger. Vannplantene ble derfor helt Avernus. Da jeg kjøpte nytt lysrør og satte inn et mindre filter som jeg hadde liggende så ble alt så meget bedre! =)

 

 

Noen alger og visne blader skjemmer fremdeles helhetsbildet.

 

Jeg har to stykker planter i vanntanken:

 

  1. Anubias nana. Litt usikker på hvilken Anubias dette er. Bladene er i hvertfall på størrelse med en tommelfingernegl. Litt alger på den fremdeles, men det går seg nok til.
  2. Vallisneria asiatica. Verdens letteste akvarieplante så lenge vannet er litt hardt. Denne kjøpte jeg i en liten akvariebutikk midt i Tønsberg sentrum for mange år siden. Nei, ikke Krizoo, det var den andre sjappa som ligger/lå nærmere togstasjonen. Vallisneria asiatica sprer seg van(n)vittig fort med utløpere, noe som tydelig ses på bildet.

 

 

Til slutt et nystartet, lite prosjekt: Dyrking av Anubias nana over vann. Syltetøyglass fungerer som minidrivhus. Anubias sies å vokse mye raskere over enn under vann, så dette må jo prøves. Jeg har tømt ut mesteparten av vannet i et lite akvarium slik at bare grusen er våt.

 

 

 

Oppdatering på alle akvarieplantene følger!

 

 

 

PS: Hvis du ønsker å vinne 200 kroner så trykk her! 

 

 

 

 

Vips så var de enten grønne eller røde!

 

 

 

Husker du da jeg lurte på om julestjernens nye blader ville bli grønne eller røde?

 

De blir rødlige, ja, men rødfargen er ikke heldekkende lenger. Det skyldes nok at dagene er lysere. Nå om dagen har jeg skikkelig vårstemning. Fuglene synger og noen trær starter løvspretten! Millie er begeistret for at hennes gressplen og fjell utenfor blokken dukker opp fra snøen, ja. Mye spennende å snuse på der!

Og her er dagens bilder av den ene julestjernen:

 

Hvordan går det med din julestjerne?

 

 

 

 

Vinne 200 kroner?

 

 

 

Konkurranse.

Du kan enkelt vinne 200 kroner!

 

Alt du trenger å gjøre er å legge igjen fullt navn og e-postadresse i kommentarfeltet på dette innlegget! E-postadressen er det bare jeg som ser.

Vinneren trekkes om to uker: Fredag, 1. mars, klokken 17:00.

 

 

Gevinsten overføres til konto eller hentes.

 

Ny frø-kilde.

 

 

2019 blir mitt tredje år som tomatdyrker.

 

Alt er forøvrig dokumentert her på bloggen. Det er jo derfor jeg blogger; det er gøy å kunne dele min plantehobby med dere!

 

Selv om jeg har frø fra fjorårets avling så måtte jeg bare samle frø fra tomatene jeg kjøpte på Meny Indre Havn i dag. De var utrolig gode!

Kanskje ikke “frø-barna” til disse tomatene produserer like gode frukter som dem på bildene; kanskje gir de noen som er enda bedre? Blir spennende å prøve.

 

Frøene ble lagt i litt viet mibansk vann fra Tempelet. Svosj-svosj et par ganger rundt i selve symbolet på Urhavet som er livets opprinnelse.