Hvitløk og kinakål i grunn kjøkkenhage?

 

 

 

I skålen der jeg sådde hjemmedyrkede karsefrø i bomull helte jeg litt jord for noen dager siden. Substratet er svært tynt; antagelig mellom en til tre centimeter. Bomull underst og jord oppå. Det er ingen drenering i skålen, og jeg så antydning til mugg i dag. Derfor strødde jeg et tynt lag med kanel på jorden.

Hvitløken som spirer er høstet på min egen parsell. De kjøpte frøene av kinakål har såvidt begynt å slå rot.

 

Frokost.

 

 

 

 

Frokost nummer 340. Gult.

 

Frokost klokken halv ett:

 • Startet med en nypresset klementin tilsatt litt kaldt vann rett fra springen. Presses og drikkes over kjøkken-kummen.
 • En porsjon hjemmebakt, gurkemeiegul havrebakst toppet med melis og en banan. Bananen var veldig stor, og Millie fikk tre biter av den før bildene ble tatt.
 • To kopper te, som jeg altså ikke har kjøpt selv, med melk.
 • Enda en porsjon gul bakst; denne gangen med bare melis.

 

Nå har jeg to bananer igjen. De har allerede begynt å bli litt brune, så de må nok spises i løpet av morgendagen.

Forrige frokost.

Handlet mat i går.

Svarer på spørsmål.

 

 

 

Ukesoppgjør.

 

 

 

Her er forrige ukes oppgjør. Jeg handlet bare én gang i løpet av uken og holdt meg nok en gang under matbudsjettet. 21,00 kroner ble til overs.

Grunnen til at det holdt med én handling var at jeg spiste opp frukten, som hadde kortest holdbarhet, før jeg startet på kålen. 

Pengene til overs holdes av til senere matinnkjøp. Hvis jeg hadde brukt pengene til overs på noe unødvendig bare for å belønne meg selv fordi jeg var flink til å bruke lite penger på mat, da hadde det hele vært bortkastet! Heller leve under evne enn å sløse; slik fylles sparekontoene. 😊

 

Måltid nummer tre.

Måltid nummer to.

Mathandlet i to butikker.

Frokost.

 

 

 

Måltid nummer tre. Sunt, raskt og billig.

 

 

 

 • Økologisk, rå grønnkål. Kjøpte denne på salg i dag. Jeg foretrekker økologiske grønnsaker. Jeg spiste to blader minus stilk. Kål er sunn mat, og det er hovedgrunnen til at jeg valgte å spise denne til det tredje måltidet. Jeg kjøpte også økologisk blomkål i dag, men jeg har erfart at grønnkålen ikke holder seg fersk like lenge som blomkål. Grønnkål er svært mild; den smaker nesten ikke kål i det hele tatt. =)
 • En nypresset klementin. Jeg hellet kaldt vann fra springen gjennom pressen for å få med alt av klementinens fruktkjøtt og saft og drakk straks. Sunt og helt grei smak.
 • En skive gurkemeiegul havrebakst av økologiske havregryn. Melis på toppen. Godt!

I kveld var jeg forresten heldig og fikk en pakke svart te. 😊

Post scriptum: Derfor kommer jeg til å nyte noen kopper svart te med melk i kveld uten å blogge om det. =)

 

Måltid nummer to.

Mathandel.

Frokost.

 

 

 

Måltid nummer to. Fått første blogg-lønning!

 

 

Etter dagens mathandel ble det sunn mat:

En banan, en nypresset klementin pluss vann som jeg hellet gjennom sprinklene for å få med all saft og fruktkjøtt, en liten makrell i tomat, to skiver mibansk havrebakst med melis og noen økologiske solsikkekjerner.

Jeg gned bananskallet i ansiktet. Det er så sunt for huden!

 

Et par timer etter måltid nummer to logget jeg meg inn på nettbanken. Det var blitt stengetid for bankene; solen var gått ned og jeg hadde ingen store forhåpninger. -Jeg hadde fått lønning fra blogg.no!  Jeg ble så lettet og kjempeglad! 😆😅😁 Det var jo dette jeg hadde bekymret meg for i noen dager; det var tross alt min første fakturasending. Og så gikk det så bra! 

Da skal jeg fortsette å blogge, vet dere….! 

Post scriptum: Fillen som henger i bakgrunnen er gasbind som jeg tørker tennene til Millie med. Fukter bare med rent vann og skyller den godt etterpå.

Frokost.

Mathandel.

 

 

 

Mathandlet i to butikker.

 

 

 

Ny uke og nytt matbudsjett på 300,00 kroner!

 

Som vanlig gledet jeg meg til å handle inn litt mat igjen. Jeg spiste opp resten av blomkålen i går kveld.

Jeg har alltid med meg kontanter. Ved å la bankkortet ligge hjemme må jeg være bevisst på hva jeg putter i handlekurven. Det er jo ikke noe alternativ å komme frem til kassen og ikke ha nok til å betale med. 😾 Jeg pleier ikke å ha med meg noen handleliste. Handlenett og fruktnett må med!

 

REMA1000:

 • Egg, 37,50 kroner.
 • Skummet melk, 16,90 kroner. Det var halv pris på melken; derfor fikk jeg to for prisen av en. 👍
 • Makrell i tomat, 14,90 kroner.
 • Makrell i tomat, 14,90 kroner.
 • Bananer, 26,39 kroner.
 • Klementiner, 13,20 kroner.
 • Totalt, 124,00 kroner.

Meny:

 • Økologisk grønnkål, 39,90 kroner.
 • Rabatt, 30,00%, -11,97 kroner.
 • Økologisk blomkål, 34,90 kroner.
 • Totalt, 63,00 kroner.

Jeg får plass til alle kjølevarene på den nederste hyllen i kjøleskapet, så det er jo ikke noe rart at jeg ønsker meg et mindre kjøleskap! Planlegger å kjøpes det i løpet av 2020. Bananene holder seg best i romtemperatur.

 

Forrige mathandel.

Frokost. Punktlighet.

 

 

 

Frokost nummer 341. Punktlighet.

 

 

 

 

 

 

Spiste frokost midt på dagen hos De Eldste før jeg handlet mat. Snylter der jeg snylter kan….😮

Jeg spiste brød med majones og gråddost. Drakk tre kopper te med melk. Ble ingen c-vitaminer til frokost, men det tar jeg igjen etter dagens mathandel.

Mens jeg spiste snyltematen tenkte jeg på hvor punktlig jeg egentlig er. Jeg betaler regninger når de mottas; og da gjerne to uker før forfall. En selvfølge for naive meg…Ikke alle gidder dét, tydeligvis. Får se det an litt før jeg avgjør om jeg gidder dette lenger. 😾

Post scriptum: Nå fikk jeg lønningen av blogg.no! Jippiii! 😃

Forrige frokost.

 

 

 

 

Frokost nummer 342. Rykende fersk. Meditasjon.

 

 

 

Nei, jeg var slett ikke full da jeg skrev gårsdagens frokost-innlegg på bloggen! Jeg drikker ikke alkohol; det husker du vel…..

 

 

 • Dagens frokost bestod av rykende fersk, mibansk havrebakst! Dog med en større andel økologiske havregryn enn vanlig. Jeg spiste to porsjoner dekket med melisglasur. Økologisk blomkål til dessert. Så mye kål har jeg igjen etter frokosten. Den forsvinner nok i løpet av kvelden.

 

På ettermiddagen mediterte jeg i en halv time; Kirtan Kriya. Den lærte jeg for flere år siden. Meditasjonen hjelper til å holde hjernen sunn og ung og kan forebygge demens! Vanligvis mediterer jeg i et kvarter, men etter å ha meditert i en halvtime i dag kjente jeg så utrolig mye bedre effekt. Jeg sov dypt i to og en halv time etterpå.Trengte dét! Da jeg våknet var jeg uthvilt og fri for bekymringene som jeg har hatt i noen dager! 😃 Jeg skal derfor gå over til å meditere Kirtan Kriya i en halvtime hver eneste dag. Jeg sitter foran klokkeradioen og følger med på tiden under meditasjonen. Hvis dere ikke kjenner til Kirtan Kriya så kan jeg fortelle mer om den senere. Kirtan Kriya er vitenskapelig bevist å hindre symptomer aldring ved at “trådene” nederst i arvestoffet ikke frynses opp og blir kortere.

 

Virkningen jeg kjenner underveis og rett etter Kirtan Kriya-meditasjonen er:

 • Jeg får en varm og god følelse i hodet.
 • Varmen brer seg utover i armer og bein. “Koker” dermed i hender og føtter.
 • Nese og øyne renner. Jeg griner ikke, nei! 😅 Midtveis i meditasjonen, særlig hvis den varer i en halv time, blir derimot nesen oppvarmet og mer åpen og lettere å puste gjennom enn før meditasjonen startet!
 • Gjesping.
 • Flyt i energibaner i hele kroppen;  særlig opp og ned ryggraden.
 • Total avslapping!
 • Søvnighet.
 • Varmen henger lenge i kroppen etter meditasjonen.
 • En gang begynte jeg å le uten at jeg skjønte hvorfor.
 • De første gangene så jeg (for mitt indre øye) en rød krystall i luften cirka 20 centimeter utenfor min panne.

Du trenger bare Kirtan Kriya. Gudstjenester er overflødige og unyttige til annet enn sosialt samvær.

Forrige frokost.

 

 

 

Frokost nummer 343. Venter spent på utbetaling eller er det lureri?!

 

 

 

Jeg visste at jeg kom til å spise svært mye senere i dag! Masse tomme kalorier, blant annet. Derfor valgte jeg en kalorifattig, men sunn, frokost klokken tolv: Ett egg og rå, økologisk blomkål kuttet inntil stilken. Det fjerde egget jeg kokte før frokost i går, forresten.

Jeg er veldig spent på om jeg får utbetalt inntekten fra bloggen, jeg! Dette er den første fakturaen jeg har sendt dem. Fakturaen har ikke forfalt, riktig ennå. Er det for godt til å være sant at jeg kan tjene penger på å bare være meg selv og gjøre noe jeg faktisk trives med? Tiden vil vise om det er tilfelle eller om blogg.no holder meg for narr…. ! Jeg hadde nemlig dårlige erfaringer med arbeidsgivere i Selveste Samfunnet før jeg fikk ung uføretrygd (som altså gir høyere utbetaling enn “vanlig” uføretrygd fordi jeg har en medfødt “feil”) etter å ha fått en Asperger/autismediagnose først i 30-års-alder. 

-Ja; nå snylter jeg gladelig på dere alle sammen, zuckers! Hahaha…! 😆 😅 👏🏻 👩‍💻

Etter frokost fant jeg frem kinakålfrø som jeg kjøpte i sommer. Jeg har ennå til gode å lykkes med kåldyrking, blant mye annet i livet! (Og: Jeg har en konto å fylle opp!) Etter frokost sådde jeg derfor resten av frøene rundt de hellige hvitløkspirene. Da er det bare å vente på at kinakålspirene spretter og at pengene strømmer inn. Miba.blogg.no får mye ut av lite, vet du.

Har du erfaring med blogginntekter? Jeg tviler på at jeg er alene om å ha vært spent før første fakturas forfall.

Forrige frokost.

Jeg svarer på spørsmål.