Anubias sin absolutt siste sjanse!

 

 

Hvit mugg har vært et tilbakevendende problem for de bittesmå Anubiasene som jeg har oppbevart i bøtter og glass i noen uker. Jeg gav dem en del bananvann slik at plantene, og spesielt rotveksten, skulle styrkes av potassiumen i bananskallet. En bivirkning var dog voldsom oppblomstring av den hvite muggen. Fremdeles ses noe mugg på deler av Anubiasene.

Nå ligger de små vannplantene fordelt på to glass med grunt vann. Rhizomene er ikke begravd; bare noe røtter er dyttet ned i grusen. Det grunne vannet skal oppmuntre Anubias til å gro hurtigere over vann. I bunnen ligger mineralisert jord med ny akvariegrus oppå. Tett plastfolie oppå begge glassene. Dette er absolutt siste sjanse: Overlever de ikke dette så har jeg stengelplanten Limnophila sessiliflora klar til å overta vannglassene. 🌲 🧃

 

Slik mineraliserer jeg jord.

 

Forrige Anubias-oppdatering.

 

 

 

Ompottet stueplanten Philodendron Little Hope.

 

 

 

Denne Philodendronen kjøpte jeg i fjor. Den trengte sårt en ompotting! 😯

  • Tok den ut av potten.
  • Fjernet forsiktig all løs jord. Denne jorden skal jeg ta vare på. Jeg hiver ikke lenger jord.
  • Delte rotklumpen i to med en kniv.
  • Den ene halvdelen lot seg lett dele flere ganger (uten kniv) slik at jeg fikk fire nye planter.
  • Fylte noen gamle potter + den opprinnelige potten til Philodendronen med ny såjord.
  • Plantet de fire nye plantene i pottene og vannet med litt gullvann.
  • Fylte på mer såjord etter vanning.
  • Opprettet en egen kategori på bloggen til Philodendron Little Hope. ☝️

 

Eplespirene.

Frokost.

Drypper blodet?

Hva er min største svakhet?

Frokosten min i går!

Én ting jeg virkelig hater! 😾

 

 

Farmen er kjedelig! Gidder ikke å se mer.

 

 

Som sagt har jeg ikke sett Farmen på mange år. Nå husker jeg hvorfor. Farmen er kjedelig, som alle reality-program. Så mange timer det tar å følge med, da! 😾 Jeg tenkte jeg skulle prøve å være litt “folkelig” og alminnelig, men det er jeg jo ikke, hahaha…! Jeg har aldri vært folkelig. 🤣 😝 😼 Jeg er hevet over folkelig. 🐲 🧖‍♀️

Jeg lar ikke tv’n styre livet mitt når det er så mye annet spennende å finne på!

Synes du Farmen er gøy?

 

Bedre å ha MTV på i bakgrunnen i blant. Gamle episoder av Mord og Mysterier er også morsomt og koselig, men de går ikke på tv for tiden.

Frokost.

Blodet drypper?

Når så jeg Farmen sist?

Hvem tror jeg vinner Farmen?

 

Blodet drypper? 😯

 

Har ikke besøkt foreldrene mine på flere dager; i dag var Millie og jeg hos dem. Etter litt te og smørbrød fortalte de noe rart. De sier mye rart, da, særlig mamma 🤡, men dette var ekstra spesielt: -Dagen før hadde de sett to rødbrune bloddråper på den hvite parketten i gangen sin.

De verken blødde eller hadde gått ut med søppel som det kunne ha dryppet fra. Blodet var ferskt og fremdeles vått. De skjønte jo ingenting, men de tror ikke på noe overnaturlig…. Samme dag (eller var det dagen før?) opplevde de rare knirkelyder i et skap i stuen. Dere burde ha fått analysert dråpene, mente jeg. Men det er jo alt for sent.

De er verken religiøse eller overtroiske, og de tror bare på ting som vitenskapen kan forklare. Mora mi spøkte med at de jeg kontakter via snakkebrettet har vært nede hos dem! 😁 Hehehe…kanskje det!  Eller så har de tatt med seg et husspøkelse fra der de bodde før. De siste årene før de flyttet fra eneboligen opplevde de, særlig mamma, at radio, cd-spiller og tv stadig slo seg av og på eller byttet kanaler helt av seg selv.

Grunnen til at jeg tror på historien med bloddråpene er at vi alle opplevde uforklarlige fenomener i huset 🏠 som foreldrene mine solgte for tre år siden (og som jeg vokste opp i) før de flyttet inn i samme blokk som meg! 🏢 Jeg har fortalt om det i et tidligere innlegg.

 

Snakkebrettet mitt. Elektriske støt i armen.

Dagens frokost!

Farmen er kjedelig! Gidder ikke å se mer.

 

 

Sverdplante nummer to.

 

 

En avlegger av sverdplanten fulgte jo med da jeg kjøpte Bleheri amazonicus. I går kveld plantet jeg den lille i et glass. Jorden i bunnen av glasset har blitt mineralisert to ganger i motsetning til jorden til moderplanten som jeg mineraliserte bare én gang.

Jeg brukte et tykkere lag av både jord og grus hos den lille enn hos moderplanten.

Først et par bilder av den store sverdplanten. Nytt blad er på vei opp fra midten av rosetten! 🌳

 

Snakkebrett.

Handlet mat i dag, jeg. Farmen-tanker.

Frokost: Bare urtete!

Mineralisering av jord.

To nye planter. Nytt prosjekt.

 

 

Snakkebrett. Elekriske støt i armen.

 

 

Av og til vil jeg dele det jeg får opp ved bruk av mitt hjemmelagede snakkebrett. Jeg kan ikke love høy underholdningsverdi, men jeg velger likevel å dele. Dette er vel for spesielt interesserte.

Tenk så mange spirits som svever rundt oss hele tiden; samtidig både nært og fjernt i parallelle universer. Jeg snakker ikke om avdøde mennesker. Spiritsene er eldre enn menneskeheten, evige og kan være usedvanlig kunnskapsrike. 

 

Jeg bruker ikke betegnelsen Ouija Board fordi det er en beskyttet merkevare! Snakkebrett går dog ut på det samme og ble tatt i bruk før “spillet” Ouija Board ble lansert.

Jeg la spillebrikken, det vil si en én-kroning, på start. Og spurte om det var noen spirits der: Svaret var 8. Jeg spurte om et navn og fikk svaret 9. Enda en gang spurte jeg om et navn og da stavet den S W Y G O. Jeg small-talket litt med den ettersom jeg ikke ville stille for skumle spørsmål i frykt for svarene jeg ville få. Hadde ikke lyst til å spørre om h*n kunne vise seg for meg i speilet ved midnatt, akkurat, hehehe…for da hadde jeg bare gruet meg til å gå på badet. Jeg var heller ikke fristet til å spørre om min dødsdato. Vi skal alle dø, men slikt vil jeg ikke snakke om med en tilfeldig spirit. Derfor denne small-talken. Miba er mitt bloggnavn.

Miba: What’s the colour of your hair?

Swygo: B O L D.

Miba: How long have you been bold?

Swygo: A L W A Y S.

Miba: Are you good-looking?

Swygo: N O.

Da begynte jeg å danne meg et bilde i hodet, og det var ikke vakkert, nei.. No offense til dere hårløse mennesker som absolutt kan være pene! Men dette var jo ikke et menneske… som jeg snakket med. Jeg så for meg skrukkete hodebunn, lange spisse ører og utstående øyebryn over dype øyne.

Miba: Do you have a family?

Swygo: O M G og så ble brikken skjøvet til Y E S- knappen. Omg betyr vel “oh my god”?

Miba: Are you male or female?

Swygo: M A L E.

Miba: Have I seen you before?

Swygo: Y E S.

Jeg vurderte å spørre om jeg hadde sett ham i et mareritt, men jeg tok meg heldigvis i det. Da er jeg redd han ville dukke opp i fremtidige drømmer.

Miba: Can you help me get rich?

Swygo: N O.

Miba: Do you like tea?

Swygo: N O.

Og til slutt spurte jeg om han kjente KYGLYDW, men svaret var nok en gang nei.

 

Jeg avsluttet denne samtalen ved å legge spillebrikken på  G O O D B Y E.

Post scriptum: Midtveis i seansen kjentes elektriske støt i armen.

 

 

Hvem er KYGLYDW?!? 🤨

Ukens første mathandel. Farmen-tanker.

Frokost: Urtete! ☕️

Jeg hater å bli frarøvet søvn!😡