Julestjerner og basilikum utendørs.

 

 

Herlig med sommer! For første gang fikk basilikumer og julestjerner stå ute lenge. Klokken ni var det 21,5 grader på betonggulvet på verandaen. Kvart på ti tok jeg inn plantene og satte dem tilbake i vinduskarmene i stuen. Da var det fremdeles 20 grader på verandaen! Verken basilikum eller julestjerner tåler under 15 grader; derfor tar jeg dem ikke stå ute om natten.

Hagebilder fra i dag.

Frokost.

 

Jonsokblom, stiklinger og markjordbærblomster.

Reklame | Aimn. Ellos.

White Striped Long Sleeve//Ellos//White Boost Hoodie

I fjor høst spredde jeg jonsokblomfrø i hageparsellen min. Tømte frøkapslene til den første planten jeg sådde for få år siden. I år dukker derfor jonsokblom opp både her og der. =)

Bak den pene markblomsten ser du noen av stiklingene jeg satte i går. Rogn, blant annet. Håper på flere hekker for å få litt skjerming fra nabo. Flere hekker gir også mer struktur og lune kroker til den åpne & paddeflate parsellen.

I dag syklet jeg og vannet alle stiklingene. Viktig at de ikke tørker ut. Jeg jobbet ikke ellers i hagen.

Markjordbærblomster! Dette herlige “ugresset” steller jeg pent med slik at det sprer seg litt for hvert år. Jeg luker rundt markjordbærene. Gresset jeg luker vekk legger jeg oppå og rundt markjordbærplantene slik at plantene får næringen. Fjerner man organisk materiale fjerner man også plantenes næring og forringer jordstrukturen. Se så stor den ene blomsten er fordi jeg gjødsler på naturlig måte /komposterer på stedet.

Frokost. 

 

 

Enkel kveldsstemning.

Reklame | Ellos.

Allerede i tretiden forsvant solen fra verandaen, og jeg tok inn hundeseng & planter. Så fint med en tom og ren veranda. =)

I dag høstet jeg litt løvetann i hagen, igjen. Jeg slapp å skylle bladene siden de ikke var fulle av jord. Bladene ligger til tørk og skal brukes som te. På vei til hagen var jeg innom en skog og hentet flere stiklinger. Sannsynligheten for at alle stiklingene roter seg er liten. Derfor setter jeg så mange stiklinger av trær. Trærne skal selvsagt holdes i sjakk og beskjæres. 🎄Alle stiklinger må vannes hver dag til de har utviklet et solid rotsystem.

Ingefæren ligner ikke lenger en moldvarp.

Jeg ser nesten helt til Danmark! 😄

Kaktus!

Frokost!

Forrige innlegg om ingefæren.

 

 

Julestjerner og basilikum på balkongen. Grønne tær.

 

 

Jeg lar bildet tale. En lang avhandling trengs vel ikke? 😼

Akkurat nå sitter jeg med føttene i bløt i en bøtte. Jeg har blitt så skitten under og rundt neglene av å gå, krabbe og jobbe mye barbeint i hagen, hahaha! Det er jord og grønske. Det ser så ille ut at jeg har kviet meg for å gå barbeint i nabolaget. Folk flest tror sikkert at jeg ikke vasker beina. Ikke at jeg bør bry meg om hva folk flest tror….☹️ I stedet har jeg gått med sokker i kjippere. Men i dag vil jeg gå barbeint tur med Millie. Får se om jeg får av litt før vi går ut snart.

Kaktus!

Frokost!

 

 

Plantet ut de siste fra verandaen.

I dag plantet jeg ut peppermynten og sitronmelissen på parsellen. Endelig. Så godt å slippe å ha dem på verandagulvet! Jeg vasket verandagulvet, også. Bare basilikum og julestjerner skal få sole seg der ute noen timer hver dag. Da slipper jeg mer jord-søl. I fjor renoverte de verandaene våre. De ble så fine. I år er det naboverandaenes tur.

I fjor ditchet jeg de fleste møblene mine; det blir heller ingen møbler på verandaen. Bare Millies lille hundeseng når solen skinner. Puter og pledd hvis jeg skal sitte der ute.

I parsellen vannet jeg stiklinger som jeg satte i går. Jeg satte nye solbærstiklinger i plenen der oppe + høstet og skyllet 30 løvetann-blader. De ligger til tørk her hjemme og skal brukes til løvetannte i vinter. Jeg skal høste mer løvetann-blader enn jeg gjorde i fjor.

Frokost. Nattlampe. Sengekappe.

Plukket stiklinger!

Lyst på 800 kroner?

 

 

Frokost nummer 191. Nattlampe. Sengekappe.

Reklame | Ellos.

Barbapapa//Ellos

 

  • Gurkemeiegul havrebakst.
  • En fregnete banan. Noen ganger forfaller bananene underlig raskt mens de andre ganger holder i en uke. Bananen var økologisk, som vanlig. Det vil si dyrket uten kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. 👍
  • Mandler.
  • Valnøtter.
  • Usaltede cashewnøtter.
  • Økologisk grønnkål. Ubehandlet, som vanlig. Jeg har blitt flink til å spise stilkene, men i dag smakte ikke de nederste delene av kålstilkene.
  • Presset meg derfor en appelsin og drakk som vanlig rett fra pressen. Både kål og appelsin er kilde til C-vitaminer og kalsium.

PS: Millie er ikke bare skjønn; hun er også elegant, vakker og klok. 🐶 Se på den profilen. Hennes klokskap må oppleves i hverdagen for å forstå hva jeg mener. 😊

Frokosten i går. Uten sjampo i tre uker.

 

 

Frokost nummer 192. Uten sjampo i over tre uker.

Reklame | Ellos.

 

 

Frokost:

  • Tre nystekte pannekaker med bringebærsyltetøy og yoghurt naturell.
  • Et blad økologisk grønnkål.

En liten porsjon pannekakerøre holdt til én pensjon:

Tre egg.

Gurkemeiepulver.

Kardemomme.

Økologiske havregryn. Mengden tatt på øyemål. 👁

Rørte sammen og stekte på bakepapir midt i ovnen på 200 grader.

  • Tre kopper te med melk. Nam! Jeg elsker god og varm te med melk. ☕️

 

Frokosten i går.