Frokost nummer 127. Glad! =) Nyhøstet peppermynte.

Reklame | Ellos.

 

Mens jeg spiste frokost kjente jeg på glede! Fordi pengene jeg i frustrasjon ventet på nå er kommet på kontoen. 😊 Penger gjør meg glad. Jeg er en pengemagnet! Forsinkelsen i utbetalingen skyldtes trolig feriemodus et eller annet sted.

 

Frokost:

 • To kopper te med melk.
 • To nypressede klementiner.
 • Litt peppermynte som jeg høstet på parsellen i går. Jeg plantet den ut tidligere i sommer; jeg vet ikke om peppermynten vil overleve ut her til lands?
 • Usaltede peanøtter.

Nederst:

I går kveld høstet jeg årers første peppermynte. Plantet den som sagt ut tidligere i år.

Først et bilde fra rett etter jeg kom hjem i går, og så et bilde fra i dag. Peppermynten ligger til tørk.

Jeg har dyrket grønnmynte i flere år, men peppermynten er jo på et helt annet nivå! For en utrolig god smak. Hadde vært gøy om den ville trives på parsellen til tross for norske vintre! Overlever peppermynte ute i din hage? Jeg burde kanskje ta et par stiklinger for sikkerhetsskyld. Peppermynten stod inne noen uker da den var nykjøpt. Ventet på varmen før jeg plantet den ut i bakken. Jeg husker at ventetiden innendørs ikke gav peppermynten noen imponerende smak. Etter en sommer ute i sol og ekte jord, derimot, har den blitt en smaksbombe!

Frokost i går. Gul grøt.

 

 

Hvit julestjerne lever fremdeles!

 

 

Jeg er forsiktigere med vanningen av Euphorbia pulcherrima i år. I fjor vannet jeg jo ihjel julestjernene jeg adopterte fra julen året før.

Den hvite julestjernen har blitt litt flatklemt på sidene av å stå i vinduskarmen mellom glass og gardin. I våres førte det til sprukne og ødelagte blader; nå har den innfunnet seg situasjonen uten at bladene tar skade av det. Den synes nok det er godt å komme seg ut i sola på verandaen i dag.

 

 

 

 

Basilikum på verandaen.

 

 

Endelig sol! Etter flere kjølige regndager kan plantene strekke på seg i solen på verandaen, igjen. 🧚‍♀️🤸‍♀️

Jeg ønsker at en eller begge av årets basilikumer overlever vinteren inne i leiligheten. Lite sannsynlig at det vil skje, men det er lov å ha ønsker. Det skjedde faktisk én gang (for noen få år siden) at en basilikum overlevde her inne vinteren etter at den hadde blomstret.

Dagens bilder:

 

 

 

 

Frokost nummer 128. Gul grøt.

Reklame | Aimn. Ellos.

 

Relativt tidlig frokost i dag; i går kveld avsluttet jeg periodisk faste for denne gang. Litt hver uke (for eksempel) er bedre enn ingenting.

 • En liten porsjon risgrøt. Jeg tilsatte gurkemeie før oppkok for å få den sunne, gode og herlige gulfargen. 💛 Sukker og kanel på toppen.
 • Tre nypressede klementiner.
 • En økologisk banan. Millie fikk to biter.
 • Usaltede peanøtter.
 • Mandler.
 • To kopper te med melk.

Frokost i går. Svik. =/

 

 

 

Elefantfoten fikk en klipp!

 

NY KATEGORI PÅ BLOGGEN: BEAUCARNEA RECURVATA.

 

Jeg hadde aldri tenkt at det var mulig eller greit å klippe bladene på planten som på folkemunne kalles for elefantfot; ikke før i går kveld da jeg googlet Beaucarnea recurvata sine blomster (som forresten var helt nydelige).

Elefantfoten min står både i en solfylt vinduskarm og ute i solen på verandaen når det ikke blåser for mye og når det ikke regner! Den råtner lett i for mye vann, og potten er så liten og lett at den kan blåse langt av gårde.

Jeg lærte i går at Beaucarnea recurvata blomstrer når de er rundt 30 år gamle. Blomstrer mest sannsynlig ikke innendørs som potteplante. Det gjør ikke noe, selv om det alltid er fint å oppleve at våre grønne stueplanter blomster! En sjelden gang skjer det. Denne planten har jeg vel hatt i cirka tre år. Den var trolig to-tre år gammel da jeg kjøpte den i en mini-potte. Jeg pottet den om i fjor. 23 år igjen til den er voksen nok til å blomstre. Elefantfot-planten  kan bli 100 år gammel! Jeg lever ikke i 100 år til, men det hadde vært veldig gøy om noen kunne tatt over denne etter meg og stelt pent med den videre! Nesten som å arve en papegøye eller skilpadde. 😊 Det måtte vært en ung person som ser at hver plante i naturen har en egen verdi uavhengig av om mennesker har nytte av dem.

Elefantfoten er en nøysom sukkulent som skal tørke opp mellom hver vanning. Den tykke stammen er et lager for vann. Stammen skrumper inn når vannet gradvis tømmes og svulmer opp ved vanning. 😃

Planten min ser ut til å trives fordi det kommer mange nye blader opp fra midten av rosetten. Jeg valgte å klippe av de lange bladene som var blitt skjeve og brune av å stå for trangt. Jeg skyllet og tørket skålen også. Ble så pent, atte!

 

Jeg legger inn eldre innlegget i denne nye kategorien etterhvert/snart.

 

Dagens frokost!

 

Frokost nummer 129. =/ Svik.

Reklame | Ellos. Aimn.

 

Klokken tolv åpnet spisevinduet seg, og jeg var litt sulten.

I likhet med i går fortsetter jeg med periodisk faste i dag. 20:00 lukker spisevinduet seg, og da er det bare tillatt å drikke rent vann.

Mens jeg spiste frokost forsøkte jeg å undertrykke følelsen av å ha blitt lurt og sveket på grunn av en faktura jeg har sendt som “noen” likegyldige personer ikke har giddet å betale! Har du opplevd dette før?

=(

Det løser seg nok (må jo det ettersom en faktura er en bindende avtale som ingen kan sno seg unna), men jeg liker det ikke! 🤬 !!! Tror du det er lurt å undertrykke følelsene?

Oppdatering 31. jul,2020: Der kom pengene jeg ventet på. Så bra! 😃👍🧚‍♀️

 

 • Nybakt, mibansk, gurkemeiegul havrebakst. Rett ut av ovnen! 💛 Sukker på.
 • En nypresset klementin. Den siste.
 • Økologiske solsikkekjerner. Høyt innhold av E-vitamin er bra for hud og hår!
 • Valnøtter. Også sunt.
 • Et hardkokt egg fra i går kveld.

Frokosten i går.

 

 

Frokost nummer 130. Gul og oransje. Periodiske faste.

Reklame | Royal Design. Ellos.

Fiskars//Marimekko//Star Trading

 

Frokosten innledet dagens spisevindu klokken tolv. Nå er det en stund siden sist jeg hadde et åttetimers spisevindu. Etter klokken åtte i kveld har jeg bare lov til å drikke vann. Det er viktig å huske å drikke nok vann selv når man ikke har lov til å spise.

Jeg skal ha periodisk faste i dag og muligens på onsdag og torsdag. Jeg tar én dag ad gangen.

 • Tre gurkemeiegule skiver (som til frokosten i går) med sukker på.
 • To nypressede klementiner.

Det ble jammen meg frokost i går, også!

Elefanthvitløken blomstrer! 🧚‍♀️