Prøver noe nytt!

Reklame | Ellos. Bodylab.

 

Kategori: Euphorbia pulcherrima.

 

Julestjernen fra i fjor skal bli vinter-hvit. 

For at julestjernen skal utvikle hvite vinter-blader igjen må den ha korte dager og lange netter!

Julestjernen bør stå helt mørkt i 14 timer hver natt i 70 døgn fra september måned. Da må den ikke få en eneste lysstråle på seg om natten! Om dagen skal den stå så lyst som mulig; i dag stod julestjernen forresten ute på verandaen. Skal vanne den som før.

Dette blir julestjernens første natt i skapet på kjøkkenet, og nå må huske å ikke åpne dette skapet… Etter 70 døgn skal det ikke lenger være nødvendig å gi julestjernen lange, mørke netter.

Planten settes inn i skapet klokken 19:00 og tas ut klokken 09:00 hver eneste dag.

Jeg gleder meg til å se hvordan dette går.

Frokost.

 

 

 

Ukjent frøken på besøk!

Reklame | Bodylab. Aim'n. Ellos. Cubus.

 

 

 

 

Dagens naturbilde (lagt i den nye kategorien som heter “NATUR”, ja) ble også tatt på verandaen min (jeg kan trygt si “min” nå i og med at jeg, i går, omsider kjøpte leiligheten jeg lenge har bodd i og leid) da jeg så denne brune, fine billen! Noen som vet hva slags insekt hun er? Se på de kraftige overarmene! 💪🏽

 

 

 

 

Hvitløkspirer fra årets blomster!

Reklame | Outnorth. Cubus.

CUBUS//Didriksons Thelma Women’s Parka (2017) Dame parkas ufôrede Grå 38//Focus Outdoor 10X25 kikkerter Grønn OneSize//CUBUS

 

 

Vel,

…resultatet av årets 265 min-fedd (fra to blomster) ble ikke akkurat imponerende: Bare tre av dem har spiret! I tillegg dukker noe smått opp som trolig er ugress.

Jeg én erfaring rikere og fikk bekreftet en mistanke: Hvitløkfedd fra blomster bør tørke skikkelig før de settes i jord.

Den vesle spire-klyngen i kanten av grønnsaks-potten er, som kjent, resultatet av en gammel og tørr blomst som jeg tilfeldigvis fant under kjøleskapet. I stedet for å hive den i søpla la jeg den i vann en natt før jeg sådde miniene. Disse feddene spirte allerede etter noen få dager! 😊

Hvitløk er en kategori på bloggen!

 

 

 

Peppermynte observert i grøftekant.

 

 

Jeg plantet ut peppermynte i parsell-lappen min tidligere i sommer. Jeg gjorde det samme for fem år siden, men mener å huske (jeg var ikke så ivrig i hagen min på den tiden) at den døde raskt/etter første vinter… mens grønnmynten fremdeles lever. Derfor har jeg vært litt bekymret for om peppermynten vil overleve kommende vinter ute. 

Jeg var ute med Millie i ettermiddag og så en viltvoksende peppermynte i en grøftekant i nabolaget; den hadde vandret ut av en hage og vokste sammen med burot og mange andre slags planter. Jeg tok på den og luktet for å være helt sikker. Glad! Da tror jeg bestemt min vakre peppermynte (avbildet nederst) også vil greie seg på parsellen! Peppermynten jeg så i dag blomstret og så helt maken ut til den jeg tok bilde av i hagen.

Frokost.

 

 

Oregano, salvie, peppermynte og grønnmynte + blomster.

 

Flere hagebilder gjenstod jo,….

  • Oreganoen er så fin i blomst, men når den blomstrer er sesongen over.

 

  • Salvien, derimot, fortsetter å produsere nydelige blader etter at den har blomstret: Det visste jeg ikke før i år.

 

  • Peppermynten har begynt å blomstre. Mynter er heller ikke gode når de er i full blomst. Peppermynten er visst steril.

  • Det gjør ikke noe. Se på denne vakre grønnmynten i blomst!

  • Storborren begynner å få modne frø….

  • Solhatt. Sådd av frø for to år siden. Av 100 frø jeg sådde ble det bare 5 solhatter (røde og gule). Med så lav overlevelse er nok ikke spredningsfaren stor til norsk natur.

  • Årets eneste solsikke.

 

  • Årets siste svartsurbær. Jeg spiste det, ja.

  • To svartsurbærbusker. Plantet dem ut i fjor. Mellom dem står fire eplespirer som jeg sådde av eplekjerner i år. Av økologiske, italienske epler fra matbutikken. Bare for moro skyld; jeg har ennå ikke opplevd at noen eplespirer har overlevd og blitt til trær i hagen.

Natta.