Husker du? 😲

Reklame | Jotex. Wakukuu. Rohnisch.

 

 

 

Lepidium sativum. Krydderkarse.

 

-I sommer sådde jeg 14 frø av vanlig krydderkarse i potter inne i leiligheten. I stedet for å spise opp spirene lot jeg dem vokse seg store, blomstre og samtidig bli angrepet av diverse kålsommerfugler…før de satte frø! Jeg høstet og sådde frøene og spiste spirene.

Gjett hvor mange spiredyktige frø jeg fikk? Svaret er her.

 

Frokost!

 

 

 

 

To dager senere…🌵

Reklame | Bubbleroom. Ellos. Rohnisch.

 

 

Hjemmesådd dragefrukt.

 

For to dager siden beskar jeg Hylocereus undatus. Prøver å holde den liten og kompakt fremover, bortsett fra et par lange stilker som jeg lar vokse fritt. Her er bilder fra i dag. Hylocereus undatus er en kategori på bloggen. 

 

Frokost.

 

 

 

Flere av årets hvitløkblomster spirer…

Reklame | Bodygreen. Lyko.

Hårruller i skum 6 stk. – 3 cm.//Mason Pearson//Hercules

 

 

 

 

En oppdatering i kategorien “HVITLØK”:

 

Cirka ni stykker av årets mini-hvitløker fra to blomster spirer så langt! Fordelt på to potter.

  • På det øverste bildet ses én spire sammen med noe som antageligvis er klementiner. Når jeg presser klementiner til mibafrokostene hender det at jeg dumper steinene i et glass med vann på kjøkkenbenken.
  • Midten: Alle de nye hvitløkspirene er ikke så lette å se….men de er der!
  • Nest nederst: Et gjensyn med de mye omtalte, første feddene av en gammel hvitløkblomst…..
  • Nederst: Disse to hvitløkene var det som jeg lot blomstre på parsellen i år. Det gav 265 mini-hvitløker som jeg nå sår inne før de plantes ut om et år eller to. Hvitløkene som har blomstret frister det ikke å spise! Men de egner seg forhåpentligvis til å dyrkes på nytt. Neste utplanting av hvitløk skjer i oktobers neste gunstige månefase! 🌖

Jeg forsøker å dyrke fem hvitløker i potter innendørs, også.

Frokost!

Kaktus-knekk! =o

 

 

Kaktus-knekk! =o

Reklame | Bubbleroom. Ellos. Royal design.

 

 

 

 

Kategori: Hylocereus undatus.

 

Her om dagen knakk visst den høyeste armen på dragefruktplanten halvveis over, og i dag har jeg derfor tenkt å beskjære den strantne kaktusen. 

Kanskje blir det avleggere av beskjæringen; jeg har fremdeles noe kaktusjord her hjemme! Bildene er fra i dag.

Frokost.

 

 

 

 

Nyplantet hvitløk i potter.

Reklame | Bakeren og kokken. Royal design.

Princess Bubble Vaffeljern//Design House Stockholm

 

 

Hvitløken som jeg tok ut av kjøleskapet i går ble delt opp i fem fedd og plantet i tre potter i dag, 23. september, 2020. Rakk ikke å gjøre det i går. Først lot jeg de fem hjemmeproduserte feddene ligge i et glass med vann i cirka åtte timer. Økologisk grønnsaksjord hadde jeg heldigvis fra tidligere i år. Avispapir nederst i hver potte for å hindre at jorden renner ut av hullene i bunnen av potten ved vanning….Håper at det blir fem nye og hele hvitløker om ni-ti måneder eller før! Innendørsdyrking har jeg ikke prøvd før.

Frokost!

 

 

 

SpongeBob SquarePants.

 

 

 

Lasagna gardening og permakulturbed skaper fantastisk, porøs og svampaktig jord! Alt man egentlig trenger er supergod, tjukk og gammel permakultur-jord, og det kan man enkelt lage selv ved å legge ubehandlet tre ( pinner, vedkubber og tømmerstokker, for eksempel ), ferskt gressklipp, avispapir og/eller brunt hageavfall lagvis og la det brytes ned oppå bakken. Graving bør minimeres for ikke å forstyrre meitemark, mikroorganismer og insekter som lever og jobber i jorden! Man trenger ikke grave og vende jorden for å dyrke den. Den eneste gangen jeg bruker spaden er når jeg definerer de firkantede & svampaktige bedene og når ting skal plantes ut….Ved å stikke spaden i kanten av bedene hindrer jeg gressplenen og annet rotugress i å ta over bedene. Det borterste permakulturbedet på bildet er eldst og har derfor best jord. I det nærmeste bedet hadde jeg en dobbel mispelhekk som jeg fjernet i sommer fordi plantene var svartelistet. I begge bedene tjuvstartet jeg hvitløk-dyrkingen i sommer. Et par hvitløkspirer er å se….+ noen ringblomster og en basilikum. Nei, det er ikke her i disse bedene at jeg sådde hvitløk etter riktig månefase.

Jeg venter “litt” med å dekke hvitløkenes bed med gressklipp som både gjødsler og hindre frø-ugress i å etablere seg.

PS: Sammen med rød solhatt til høyre står forresten det døde hjertetreet. Jeg lar det stå til glede for sopp, insekter og annet smått.

Bag lady. Hva er I posen?

Bøkespirer har vokst!

Ut av kjøleskapet!

Frokost!