2 fluer i en smekk.

 

 

 

2 Kategorier: 

  • NATUR.
  • TAXIPHYLLUM BARBIERI.

I det ene plast-begeret fløt en selv-død mygg/flue her om dagen; en av disse insektene som liker å bo i jorden til potteplanter. Jeg lar den fremdeles ligge for å gjødsle småbitene av javamose i vannet….

 

 

 

 

 

 

Fullendt.

Reklame | EMP.

Batman – Logo -Teppe – flerfarget//Veggur i glass – Sagblad med blod -Veggur – multicolor

 

 

Dagen etter at snakkebrettet ble laget tilføyde jeg likevel JA og NEI. Døgnet har jo bare 24 timer, og i blant må man ha raske svar fra åndeverdenen.

Jeg prøvde brettet litt i går, men spørsmålene og svarene egner seg ikke på en offentlig blogg.

Jeg festet folien i en ringperm slik at snakkebrettet ikke skled hit og dit ved bruk. 

Hva har de felles?

Frokost. Kake, kliss og kål!

 

 

Hva har de felles?

 

 

 

Julestjerne, EUPHORBIA PULCHERRIMA og stueask, RADERMACHERA SINICA.

 

Ulikt opphav: Julestjernens opprinnelsesland er Mexico og land i Mellom-Amerika mens stueasken stammer fra den motsatte siden av jorden; Sentral- og Øst-Asia.

Likevel har de noe felles.

-Jeg tenker ikke på at jeg overtok begge to etter mora mi som ville ha kastet dem i søpla heller enn å potte dem om.

Det er noe annet.

Når bladene berøres lukter de kaffe! Ganske sterkt, også. Jeg liker ikke kaffe, men det gjør ikke noe om plantene lukter; duften forsvinner raskt etter berøring.

Koffeinet som finnes i for eksempel kaffe- og te-plantene er et kjemisk våpen mot skadedyr. Jeg vet ingenting om hvorvidt julestjernen og stueasken inneholder koffein eller om de har noe annet felles som gjør at de lukter kaffe. Kanskje jeg finner det ut etterhvert.

Frokost. Kake, kliss og kål!

 

 

 

Friskere enn noen gang!

Reklame | Wakakuu.

 

 

Bloggen har mange kategorier. Her er “BEAUCARNEA RECURVATA”.

 

 

Elefantfot, Beaucarnea recurvata, har sin opprinnelse i det østlige Mexico der det finnes eksemplarer som er 350 år gamle! 

I dag fikk min unge elefantfot vann, og jeg la merke til nye blader i midten. Planten vannes først når jorden er helt tørr! 

 

De forrige innleggene i kategorien “BEAUCARNEA RECURVATA”:

 

 

 

Nytt prosjekt.

Reklame | Bodylab. Aim'n.

Bodylab Protein Bar Mix Box//Navy Sweatsuit Pants//Bodylab Zero Topping (290 ml)

 

 

 

 

For et par uker siden overtok jeg rester av blomsterløk som en bloggleser ikke trengte! 

I dag plantet jeg alle sammen i én potte; jeg brukte den største av årets basilikum-potter. Jeg rørte ikke jorden, jeg bare lagde hull i jorden som jeg stakk løkene ned i. Gjenbruk av jord er viktig og riktig!

Senere skal jeg legge et tynt lag med kraftig gjødslet blomsterjord (som jeg fikk samtidig med disse løkene) oppå det hele før jeg vanner litt. 

Jeg velger å ikke plante ut blomsterløkene på min parsell i kolonihagen fordi de er giftige! Hadde vært synd om jeg eller en annen (for eksempel neste leietaker; hvis jeg blir rik nok bytter jeg ut kommunal parsell med privat hage!) forvekslet giftig løk med spiselig løk. Der oppe på parsellen velger jeg vekk utplanting av giftige vekster til fordel for lokale markblomster som dukker opp av seg selv (og jeg kontrollerer selvfølgelig ikke hvorvidt de er giftige eller ei) og spiselige vekster + prydplanter/hekker….

Løkblomster er fine, men de egner seg ikke overalt. Blir spennende å se om perleblomst, krokus og mini-tulipan vil blomstre innendørs i vinter eller til våren: Dette har jeg aldri prøvd før. Krokusen har allerede begynt å spire!

Om dette ikke lykkes er det ikke verdens undergang; da bare bruker jeg den samme potten og jorden til å potte om en annen stueplante. 

Tre slag blomsterløk:

 

Perleblomst, Muscari.

 

Crocus mix.

 

En kompakt-voksende tulipan, TULIPA BOTANICAL TARDA.

 

 

 

 

 

 

New connections!

Reklame | Gina Tricot.

Gold Chain Drop Rhinestone Earrings//Scarlet singlet

 

 

Tiden var moden for å lage et nytt snakkebrett!

Forrige gang brukte jeg en ett-kronemynt både som mal for feltene og som spillebrikke. I dag oppgraderte jeg til en 10-krone som mal og spillebrikke.   

Da jeg hadde tatt bilder av spillebrettet både utenpå og inni den praktiske plast-mappen så jeg at jeg hadde glemt både start- og goodbye-felt! “Goodbye” (eller en annen avskjedshilsen) er ekstremt viktig å avslutte spillet med hver eneste gang. Ellers inviterer vi spirits til å bli med oss videre i hverdagen. Det kan få katastrofale følger.

Denne gangen utelot jeg “YES” og “NO”  med vilje.

Jeg tror det er lettest å kommunisere med spirits på engelsk…..

Relevante tilbakeblikk:

 

 

 

 

Tredje vanning av stueask.

Reklame | Bodylab.

Bodylab Proteinella (250 g) – Salted Caramel//Bodylab Peanut Butter (1 kg)//Bodylab Protein Bar (12 x 65 g) – Cookies & White Chocolate

 

 

I dag vannet jeg Radermachera sinica for tredje gang og fant at det var sju dager siden forrige vanning.

Det første bildet tok jeg rett før den fikk vann i formiddag, og det andre bildet tok jeg i ettermiddag. Jeg snur litt på planten hver dag, men jeg flytter ikke stueasken rundt til nye plasser i stuen! Jeg vannet planten over vasken fordi jeg hadde lagt så mye løs jord øverst i potten (oppå røttene) da jeg pottet om treet. Jorden sekker nok etterhvert.

Jeg laget også et slags skjema som fylles ut ved hver vanning og andre store begivenheter i Radermachera sinicas liv! 😲

Eldre innlegg i denne kategorien:

 

 

 

Litt håp for Philodendron!

Reklame | Bubbleroom.

Michael Michael Kors

 

 

Kategori:PHILODENDRON LITTLE HOPE.

 

Ved forrige oppdatering av Philodendron Little Hope fortalte jeg om et nytt blad…. I dag så jeg at hele to blader er på vei opp! Grønnsakssuppe og hår har kanskje hatt effekt….I potten dens vokser også et nyinnflyttet fosterbarn av en hvitløk.

De to forrige innleggene i denne kategorien:

Tidligere i dag: