Frokost nummer 35.

Reklame | Aim'n.

 

 

Etter at jeg (og Millie 🐶) begynte å spise rosenkål hver dag (først til middag; deretter til frokost) merker jeg endring:

 • Kroppen kvitter seg med mer overflødig vann, og jeg virker mindre oppblåst i hele kroppen!
 • Øynene ser klarer ut. (Tungt øyelokk og asymetri er medfødt).
 • Ansiktshuden har fått en friskere glød. Den siste uken før jeg begynte med rosenkål var jeg plaget av tørre og sprukne munnviker; dette forsvant etter at rosenkålen kom inn i bildet (bokstavelig alt): Trolig manglet jeg jern eller noen vitaminer som rosenkålen inneholdt…Jeg tillater meg derfor å slenge ved en selfie nederst. Antall selfies man legger ut i sosiale medier sier kanskje noe om graden av narsissistiske personlighetstrekk man har? Jo da, vi har alle noen slike trekk, men det er langt mellom selfies på denne bloggen. 😸 Her rettferdiggjorde jeg meg selv/bruken av selfie; også et trekk ved narsissistisk personlighetsforstyrrelse, hahaha. Nei, jeg har ikke NPF. Blablabla….

Ansiktet tørker jeg forøvrig med en klut dyppet i rent vann eller vann tilsatt litt havsalt et par-tre ganger i uken + olivenolje i ansiktet like sjeldent (for sminke valgte jeg vekk for kanskje 15 år siden): Denne minimalistiske ansiktspleien motvirker selvfølgelig også tørr hud. Jeg bruker bare såpe på hendene og kunne ikke vært mer fornøyd enn etter at jeg valgte vekk renseprodukter. Aldri sjuk, heller. Men oppblåsthet og sprukne munnviker kommer innenfra: Det blir man bare kvitt ved å endre kosthold!

 

Dagens frokost:

 • Sterk, nedkjølt/romtemperert urtete laget på løvetannblader og rødkløverblomster fra hagen. 
 • Usaltede cashewnøtter.
 • Nykokte rosenkåler. Veldig gode når de har kokt lenge nok! Tidligere har de kokt litt for lite.
 • Tre nybakte mibanske, gurkemeiegule havrebakster med melisglasur; de to siste bare fordi baksten ble veldig god i dag. Etterhevet den til og med.
 • To kopper svart te med soyadrikk i stedet for melk. Denne soyadrikken er like god som, hvis ikke bedre enn, melk i te og kaffe; bare husk å riste den godt før hver eneste bruk! 👍

Frokost i går!

 

 

 

2 fluer i en smekk.

 

 

 

2 Kategorier: 

 • NATUR.
 • TAXIPHYLLUM BARBIERI.

I det ene plast-begeret fløt en selv-død mygg/flue her om dagen; en av disse insektene som liker å bo i jorden til potteplanter. Jeg lar den fremdeles ligge for å gjødsle småbitene av javamose i vannet….

 

 

 

 

 

 

Frokost nummer 36.

Reklame | Aim'n. Biubbleroom.

 

 

 

 

 • En økologisk banan; Millie fikk en bit, som vanlig. Sunt for hunder med antioksidanter og slikt som finnes i frukt og grønnsaker så lenge man unngår ting som er giftige (alle typer løk, druer/rosiner, sjokolade).
 • Lettkokte rosenkåler. Disse gir en varig metthetsfølelse i tillegg til at det er innmari sunt og ganske godt! Også i dag fikk Millie to avkjølte rosenkåler. 😁 Helt vill etter dem! 
 • Solid skive mibansk, gurkemeiegul havrebakst med melisglasur. 
 • To kopper te med melk; en perfekt avslutning på måltidet!

Frokost i går! Kake, kliss og kål!

Frokosten på denne dagen i fjor! 

 

 

Fullendt.

Reklame | EMP.

Batman – Logo -Teppe – flerfarget//Veggur i glass – Sagblad med blod -Veggur – multicolor

 

 

Dagen etter at snakkebrettet ble laget tilføyde jeg likevel JA og NEI. Døgnet har jo bare 24 timer, og i blant må man ha raske svar fra åndeverdenen.

Jeg prøvde brettet litt i går, men spørsmålene og svarene egner seg ikke på en offentlig blogg.

Jeg festet folien i en ringperm slik at snakkebrettet ikke skled hit og dit ved bruk. 

Hva har de felles?

Frokost. Kake, kliss og kål!

 

 

Hva har de felles?

 

 

 

Julestjerne, EUPHORBIA PULCHERRIMA og stueask, RADERMACHERA SINICA.

 

Ulikt opphav: Julestjernens opprinnelsesland er Mexico og land i Mellom-Amerika mens stueasken stammer fra den motsatte siden av jorden; Sentral- og Øst-Asia.

Likevel har de noe felles.

-Jeg tenker ikke på at jeg overtok begge to etter mora mi som ville ha kastet dem i søpla heller enn å potte dem om.

Det er noe annet.

Når bladene berøres lukter de kaffe! Ganske sterkt, også. Jeg liker ikke kaffe, men det gjør ikke noe om plantene lukter; duften forsvinner raskt etter berøring.

Koffeinet som finnes i for eksempel kaffe- og te-plantene er et kjemisk våpen mot skadedyr. Jeg vet ingenting om hvorvidt julestjernen og stueasken inneholder koffein eller om de har noe annet felles som gjør at de lukter kaffe. Kanskje jeg finner det ut etterhvert.

Frokost. Kake, kliss og kål!

 

 

 

Frokost nummer 37. Kake, kliss og kål!

Reklame | Aim'n. Cubus.

 

 

Først spiste jeg litt mibansk, gurkemeiegul havrebakst som jeg lagde i går. Litt uvanlig var at jeg tilsatte en eggehvite i gjærdeigen da jeg hadde en til overs. Melis-kliss på toppen; nam! Etterpå spiste jeg lettkokte rosenkåler og drakk to kopper te med melk. Millie fikk to rosenkåler som da var blitt avkjølte, og hun elsket det! 😁

Frokost i går. På den grønne gen.

 

 

 

 

Friskere enn noen gang!

Reklame | Wakakuu.

 

 

Bloggen har mange kategorier. Her er “BEAUCARNEA RECURVATA”.

 

 

Elefantfot, Beaucarnea recurvata, har sin opprinnelse i det østlige Mexico der det finnes eksemplarer som er 350 år gamle! 

I dag fikk min unge elefantfot vann, og jeg la merke til nye blader i midten. Planten vannes først når jorden er helt tørr! 

 

De forrige innleggene i kategorien “BEAUCARNEA RECURVATA”:

 

 

 

Nytt prosjekt.

Reklame | Bodylab. Aim'n.

Bodylab Protein Bar Mix Box//Navy Sweatsuit Pants//Bodylab Zero Topping (290 ml)

 

 

 

 

For et par uker siden overtok jeg rester av blomsterløk som en bloggleser ikke trengte! 

I dag plantet jeg alle sammen i én potte; jeg brukte den største av årets basilikum-potter. Jeg rørte ikke jorden, jeg bare lagde hull i jorden som jeg stakk løkene ned i. Gjenbruk av jord er viktig og riktig!

Senere skal jeg legge et tynt lag med kraftig gjødslet blomsterjord (som jeg fikk samtidig med disse løkene) oppå det hele før jeg vanner litt. 

Jeg velger å ikke plante ut blomsterløkene på min parsell i kolonihagen fordi de er giftige! Hadde vært synd om jeg eller en annen (for eksempel neste leietaker; hvis jeg blir rik nok bytter jeg ut kommunal parsell med privat hage!) forvekslet giftig løk med spiselig løk. Der oppe på parsellen velger jeg vekk utplanting av giftige vekster til fordel for lokale markblomster som dukker opp av seg selv (og jeg kontrollerer selvfølgelig ikke hvorvidt de er giftige eller ei) og spiselige vekster + prydplanter/hekker….

Løkblomster er fine, men de egner seg ikke overalt. Blir spennende å se om perleblomst, krokus og mini-tulipan vil blomstre innendørs i vinter eller til våren: Dette har jeg aldri prøvd før. Krokusen har allerede begynt å spire!

Om dette ikke lykkes er det ikke verdens undergang; da bare bruker jeg den samme potten og jorden til å potte om en annen stueplante. 

Tre slag blomsterløk:

 

Perleblomst, Muscari.

 

Crocus mix.

 

En kompakt-voksende tulipan, TULIPA BOTANICAL TARDA.