Ny start for elefantfoten!

 

 

 

I stuen står en stor potte med gammel jord. Har bare fylt på mer jord når volumet har sunket etter flere år med blant annet tomater, basilikum, et forsøk på agurker med mer. Senest har jeg sådd hvitløk og ingefær. I dag oppdaget jeg at stamme nummer to på ingefæren var vissen. De fleste av mini-hvitløkene så også døde ut….

Tid for forandring!

På kjøkkenet fant jeg tørket grønnmynte fra hagen som var mer enn halvannet år gammel; knuste og strødde den oppi potten sammen med en del av årets tørre salvie. Jeg hadde jo høstet alt for mye salvie i år! Lukten av urter spredde seg i stuen. 

Noen timer senere: Klippet opp mitt eget håravfall oppi potten og dekket det hele med et tynt lag av økologisk så- og urte-jord. 

Bestemte meg for å plante elefantfoten her. Elefantfot tåler mye, deriblant litt kulde, så det gjør ikke noe om jeg setter opp verandadøren ved siden av potten.

Først måtte ingefæren opp: Den store roten som ligger i brun skål plantet jeg tidlig i år, og jeg vet ikke riktig hva jeg gjør med den….ennå…Ingefæren som ligger i gul boks er alt som rakk å vokse frem i år…og jeg tror jeg vil forsøke å dyrke videre på den.

Jeg verken fjernet eller tok hensyn til mini-hvitløkene i stor-potten da jeg avsluttet med den morsomme biten: Plantet elefantfoten! 😃

Elefantfoten (Beaucarnea recurvata) kom i verdens minste potte da jeg kjøpte den i fjor.  Potten var bare 6 centimeter i diameter, og elefantfoten har blitt pottet om en eller to ganger hos meg. Jeg vannet ikke etter dagens ompotting.

Tidligere i dag:

Frokost.

Hvitløk.

Julestjerne.