Ekstremt giftig!

 

 

PHILODENDRON LITTLE HOPE.

 

 

Her om dagen leste jeg at alle Philodendroner er ekstremt giftige for mennesker, hunder og katter (og sikkert alle andre dyr). Derfor viktig at disse prydplantene står utenfor rekkevidde for kjæledyr og barn! 

Nå nettopp klippet jeg (med neglesaksen; den er så hendig og liten og skarp) av alle blader unntatt de fire største, sunneste og nyeste bladene til min Philodendron Little Hope! Den kvalmende stanken som oppstod da jeg klippet fikk meg til å tenke at dyr med sine supre neser trolig ikke vil ønske å smake på denne giftige planten (?)…., men det er altså bedre å være helt trygg på at det ikke vil kunne skje ved å ikke gi dem muligheten til å ta en jafs! 

Grunnen til at jeg klippet av nesten alle (de små og syke) bladene på den vakre prydplanten var at Philodendron Little Hope trolig da vil få mer energi til å produsere nye, flotte blader i stedet for å “sløse” vekk energi på å holde de små og svake plantedelene i live. Om det går som tenkt vet man ikke før om et par uker….Etter klippingen vasket jeg straks hender og neglesaks grundig! 

Oppdatering følger….

 

 

Ved foten av karsen skjer det noe.

 

 

LEPIDIUM SATIVUM,

karse.

 

Karsen i boksen under plantelyset. Når lysrøret er skrudd på om dagen er det 20/21 grader på bunnen av boksen; nattens temperatur kjenner jeg ikke.

Ved foten av  karse-spirene spirer også basilikum-frøene jeg sådde for noen dager siden. Jeg venter med å klippe karsen til basilikumen har blitt like stor som den. Dobbel glede i et mikro-måltid i vente! 🙂

 

Frokost.

 

 

Karse.

 

 

LEPIDIUM SATIVUM,

karse.

Jeg har ikke sådd nye karse-frø; bare krafset ned i jorden og vannet de forrige frøene som ble løftet til værs av de første karse-spirene. Ikke visste jeg at de ville spire etter å ha blitt “lurt” av sine brødre, men det er jo bra. 😸 Grunnen til at jeg krafset og vannet jorden for et par dager siden var at jeg sådde en del basilikum-frø her! Basilikum-frø av egen avling, så klart. Potten står under “trope-lyset” fordi basilikum er så redd for kulde og trekk! Håper de vil spire selv om det er desember….

Ildtopp.

Frokost.

 

 

 

 

Ildtopp i dag!

 

 

KALANCHOE BLOSSFELDIANA,

ildtopp.

 

Blomsterknopper sees!

Ildtoppen (som har en egen kategori på bloggen) står noen timer under det “tropiske” lysrøret veldig mange dager i uken. I dag var jorden uttørket, og jeg vannet ildtoppen for første gang siden jeg fant planten. Jeg har nylig lest at ildtopp blomstrer (mest/best) når nettene er lenger enn dagene, og derfor har jeg begynt å flytte ildtoppen inn på et mørkt rom tidligere på kvelden enn jeg skrur av “trope-lampen”.

Frokost.

 

Slik går det.

 

 

STANGSELLERI.

 

Stangselleri-stumpen (matavfall) stod først i vann til det grodde ut både nye blader og litt røtter. Så satte jeg den i en potte med jord, og sellerien falt litt sammen. I går vannet jeg den på skålen under potten dens, og noen timer senere strammet stangsellerien seg opp! 👍

Frokost.