Ekstremt giftig!

 

 

PHILODENDRON LITTLE HOPE.

 

 

Her om dagen leste jeg at alle Philodendroner er ekstremt giftige for mennesker, hunder og katter (og sikkert alle andre dyr). Derfor viktig at disse prydplantene står utenfor rekkevidde for kjæledyr og barn! 

Nå nettopp klippet jeg (med neglesaksen; den er så hendig og liten og skarp) av alle blader unntatt de fire største, sunneste og nyeste bladene til min Philodendron Little Hope! Den kvalmende stanken som oppstod da jeg klippet fikk meg til å tenke at dyr med sine supre neser trolig ikke vil ønske å smake på denne giftige planten (?)…., men det er altså bedre å være helt trygg på at det ikke vil kunne skje ved å ikke gi dem muligheten til å ta en jafs! 

Grunnen til at jeg klippet av nesten alle (de små og syke) bladene på den vakre prydplanten var at Philodendron Little Hope trolig da vil få mer energi til å produsere nye, flotte blader i stedet for å “sløse” vekk energi på å holde de små og svake plantedelene i live. Om det går som tenkt vet man ikke før om et par uker….Etter klippingen vasket jeg straks hender og neglesaks grundig! 

Oppdatering følger….

 

 

Ved foten av karsen skjer det noe.

 

 

LEPIDIUM SATIVUM,

karse.

 

Karsen i boksen under plantelyset. Når lysrøret er skrudd på om dagen er det 20/21 grader på bunnen av boksen; nattens temperatur kjenner jeg ikke.

Ved foten av  karse-spirene spirer også basilikum-frøene jeg sådde for noen dager siden. Jeg venter med å klippe karsen til basilikumen har blitt like stor som den. Dobbel glede i et mikro-måltid i vente! 🙂

 

Frokost.

 

 

Frokost nummer 24. Gammel mobil.

Reklame | Bodylab. Bodygreen.

Rhinestones runde x 12 farger//Bodylab Caffeine (200 stk)//Bodylab Peanut Butter (1 kg)//Turban Twister håndkle for hår – Hvit farge//Bodylab Proteinella (250 g) – Salted Caramel//Bodylab Almond Butter (1 kg)

 

Ny mobil er klar og fin i fargene. 😊

MANDLER.

I dag kjøpte jeg altså en ny mobiltelefon fordi den forrige avgikk med døden i går. Jeg trodde den gamle (en smart-telefon, ja) var litt over fem år gammel, men faktisk var den nærmere 8-10 år! 😸 Den var en gave; derfor noterte jeg meg ikke hvilket år jeg fikk den. Hvor lenge er det lengste du har hatt en mobiltelefon?

Frokost i går.