Dyrke hvitløk innendørs? Andre forsøk.

Reklame | Gymgrossisten.

Urtekram//Star Nutrition//Alpha Plus

 

HVITLØK.

 

-PRØVER IGJEN!

 

For noen måneder siden var det høst, og jeg satte fem fedd fra egen hage i potter; feddene hadde ligget 40 døgn i kjøleskapet før de ble plantet innendørs. Høsten var tydeligvis feil årstid å gjøre dette på. Alle fem døde. Nå er det derimot snart vår; det går i alle fall mot lysere tider! Derfor prøver jeg på nytt! Jeg har noen ekstra hvitløker og elefanthvitløker som jeg ikke hadde plass til å plante på parsellen i fjor. De lå også “en stund” i kjøleskapet i fjor…

I dag plantet jeg en av hvitløkene jeg hadde til overs. Delte den i sju fedd som jeg puttet i jorden i der basilikum vokste i fjor. Jeg stakk bare en finger i jorden for å lage hull til hvert fedd. Ingen vits i å forstyrre jorden mer enn nødvendig; hverken i bed eller potter. Karsespirene lar jeg stå inntil videre. Avfallet (skall og stilk og rot) etter hvitløken puttet jeg i et kompost-glass jeg har på kjøkkenet. Fyller lagvis (gammel) jord og matavfall i glasset.

Alle sju fedd ble satt i den samme, lille terracotta-potten. Jeg vannet ikke da jorden allerede var svært fuktig.

Sjekk den rare hånden som holder hvitløken! 😸

En av feddene stikker opp av jorden.

 

 

Frokost nummer 51. Hjemmekjær.

 

 

 

Kokt rosenkål og to skiver mibansk gurkemeiegul havrebakst med sukker på. Mens jeg spiste frokost lurte jeg på å dyrke (nok/mer enn nok) oregano på verandaen til leiligheten. Jeg har bare dyrket oregano på min parsell i kolonihagen; der trives den derimot godt fordi den står i direkte sol i opptil 10-12 timer hver dag (på det meste/ved høysommer). Antall soltimer på verandaen er “litt” lavere, ja. Oregano trives best i skrinn, varm jord, og jeg har sand tilgjengelig til å blande inn i blomsterjord og/eller kompost her hjemme i leiligheten. Triveligere å være hjemme enn i kolonihagen, men jeg beholder nok parsellen min denne sesongen, også, og deretter tar jeg ett år ad gangen.

Har du dyrket oregano på verandaen til en leilighet før? Rekkverket/ytterveggene på verandaen er metallplater som altså ikke slipper lys inn. Jeg bør vel få urtene litt opp i høyden.

Frokost i går!

 

 

Alt ser ok ut så langt!

 

 

EUPHORBIA PULCHERRIMA,

julestjerne.

 

Julestjernen veltet i gulvet, men nå har det gått noen dager. Alt ser ok ut så langt! Litt mer skjev og rar blitt; den ene kvisten går så vidt klar av pottens kant.

Likevel er ikke faren helt over. Har tidligere opplevd at en julestjerne brukte lang tid på dø etter en rotvelt i vinden:

Slappfisker. Julestjerner. 14.06.2020.  Her ser du også at denne (dagens avbildede) hvite julestjernen nesten døde av for sterkt neslevann…..! Heldigvis gikk det bra. 🙂

Julestjerne-oppdatering 21.06.2020.

Frokost.

 

Gøy med avleggere.

 

MYNTE

heter en kategori på bloggen.

 

 

For cirka tre uker siden fikk jeg en gratis mynteplante (grønnmynte) som fremdeles lever i den opprinnelige potten under lysrør på kjøkkenet. Blir for varmt for mynten i stuen!For noen dager siden satte jeg myntekvister i vann på kjøkkenet. De har begynt å få røtter, men jeg lar dem stå litt til i regnvann. Mynte er ekstremt enkel å ta avleggere av.

Mynte regnes av mange som et ugress utendørs fordi den sprer seg utrolig lett med rotskudd. Det gjør ikke så mye; jeg liker mynte og lar den bre seg utover deler av min parsell i kolonihagen. 

 

Kom i dag hjem med to avleggere!

Husker ikke navnet på planten; det er i hvert fall en av de mest vanlige og mest hardføre stueplanter som finnes! (Gullranke?) Ikke mindre interessant av den grunn! 🙂 Jeg hadde en slik plante for mange, mange år siden.

Straks jeg kom hjem satte jeg avleggerne i regnvann. Lurer på om jeg skal sette en av dem i jord og la den andre rote seg i vann.

 

Dagens bilder:

Dagens fangst:

Frokost.

 

 

Frokost nummer 49.

Reklame | Apotekhjem. EMP. Bodylab.

Bodylab Peanut Butter (1 kg)//Nycoplus magnesium tab 350mg//Veggur i glass – I’m Late Anyway! -Veggur – multicolor//Cerave sa smoothing cream//Munnbind Perma antibakteriell sort//Star Wars – The Mandalorian – The Child (Baby Yoda) -Kopp – flerfarget//Bodylab Protein Bar Mix Box

 

 

 

 

Vanlig miibabakst med ekstra mye (økologiske) havregryn og gurkemeie.

Frokost i går.

 

Fra to til tre!

 

HVITLØK

og

BEAUCARNEA RECURVATA,

elefantfot.

 

 

Tre mini-hvitløker fra i fjor spirer nå på nytt i stor-potten! To spirte ved forrige oppdatering av kategorien som heter “HVITLØK”. I flere uker var det livløst, og jeg sluttet å vanne potten. Gjenopptatt vanningen; nå med regnvann (i.e smeltet snø)! 

Ikke vanne for ofte siden elefantfoten, som nå har overtatt og er hovedplanten i potten, er en sukkulent som lagrer vann i stammen. For mye vann vil føre til en råtten elefantfot.

Nederst legger jeg ved et bilde av mini-hvitløken fra i fjor.

Mini-hvitløken spiret for første gang i fjor.