Hvitløk inne; ute?

 

Hvitløks-kategorien på bloggen har i vinter vært mye brukt til mitt ønske om å produsere hvitløk inne.

Egentlig ikke veldig viktig at den gror inne; hovedsaken er at hvitløken gror i potter her hjemme i stedet for i kolonihagen! De trives nok best ute, men foreløpig er det mest sollys inne….🙄

De siste dagene har flere hvitløker stått ute på verandaen døgnet rundt sammen med et par mynter. I dag har vi hatt nesten sommervær! Den eldste hvitløken har blitt slapp/vissen i midten; trolig av for varmt mikroklima i sør-østvendt vinduskarm. 

Grønnsakene (her hjemme) får stort sett bare kranvann. Det verdifulle regnvannet sparer jeg til (tropiske) prydplanter som jeg ønsker at skal leve lengst mulig.

Får benytte meg av mildværet så lenge det er her og heller ta inn grønnsakene i perioder hvis det skulle bli Sibir-vind, igjen.

 

Bak glass øker luftfuktigheten litt.

 

 

I går satte jeg Philodendron Little Hope og en av dragetrærne, Dracaena, (og noen andre småplanter) i et tomt akvarium. Selv om glassboksen er åpen vil nok mikroklimaet der inne ha høyere luftfuktighet enn resten av stuen. Kalk-stripen øverst på glasset er vrien å få vekk. Det er dette kalket som er grunnen til at jeg gir stueplanter regnvann i stedet for kranvann!

Guffent å tenke på at jeg hadde levende fisker (guppyer) i dette lille akvariet (72 liter) en gang. Alle fisker burde slippe å bo i akvarier. Akkurat som at alle reptiler burde slippe å bo i terrarier!

Planter er alt som egner seg i et glassbur. 

 

 

Hvitløk inne.

 

 

På kjøkkenet spirer hjemmedyrket hvitløk i flere potter; her er den største av dem. Hvitløkene på kjøkkenet står i jord som dessverre ikke er økologisk; jeg brukte jorden jeg hadde tilgang til i vinter. Mulig at jeg dør av kjemikaliene som den kraftig gjødslede jorden er tillatt når jeg spiser hvitløken, men det får så være….🙄 Jeg kommer til å kjøpe, og/eller lage, økologisk jord til fremtidige matvekster her hjemme, ja. 👍

I stuevinduet gror fremdeles hvitløk i gammel, økologisk jord proppfull av eggeskall; jorden ble tidligere brukt til basilikumdyrking.

Første dag ute!

 

 

Ikke det, nei!

 

 

BLOMSTERLØK INNE.

 

For en stund siden mottok jeg litt forskjellige blomsterløker som noen hadde til overs. Jeg har tungt for å takke nei til planter, og jeg tenkte det kunne være litt artig å forsøke å dyrke blomsterløkene inne! Blomsterløker er jo typiske utendørs-planter som blomstrer når det fremdeles er kaldt ute tidlig på våren. De blå krokusene tilpasset seg likevel livet innendørs, selv om blomstene verken varte like lenge eller var like fine som krokuser ute. Jeg har bare skimtet snutten av den øverste delen av én gul krokus i potten. Dverg-tulipaner har bare fått blader. Én perleblomst visnet hen før den rakk å åpne sine små, blå perler.

Nei, jeg vil ikke anbefale å dyrke blomsterløker inne i stuen! 😁