Hvitløk inne; ute?

Reklame | Bakeren og kokken.

 

Hvitløks-kategorien på bloggen har i vinter vært mye brukt til mitt ønske om å produsere hvitløk inne.

Egentlig ikke veldig viktig at den gror inne; hovedsaken er at hvitløken gror i potter her hjemme i stedet for i kolonihagen! De trives nok best ute, men foreløpig er det mest sollys inne….🙄

De siste dagene har flere hvitløker stått ute på verandaen døgnet rundt sammen med et par mynter. I dag har vi hatt nesten sommervær! Den eldste hvitløken har blitt slapp/vissen i midten; trolig av for varmt mikroklima i sør-østvendt vinduskarm. 

Grønnsakene (her hjemme) får stort sett bare kranvann. Det verdifulle regnvannet sparer jeg til (tropiske) prydplanter som jeg ønsker at skal leve lengst mulig.

Får benytte meg av mildværet så lenge det er her og heller ta inn grønnsakene i perioder hvis det skulle bli Sibir-vind, igjen.

 

Frokost nummer 82.

Reklame | Bodylab.

Bodylab Peanut Butter (1 kg)//Bodylab Proteinpannekaker (500 g)//Bodylab Protein Shake (330 ml) – Ultimate Chocolate//Bodylab Caffeine (200 stk)

 

 

 

 

Startet med et par kopper te med melk før jeg spiste gurkemeiegul mibabakst (annen gang på rad uten havregryn 😡; kjøper havregryn til neste uke), kokt rosenkål, en halv tomat, avokado (orket ikke alt 😕) og mandler. Så vet dere dét! 😁

 

 

 

Bak glass øker luftfuktigheten litt.

 

 

I går satte jeg Philodendron Little Hope og en av dragetrærne, Dracaena, (og noen andre småplanter) i et tomt akvarium. Selv om glassboksen er åpen vil nok mikroklimaet der inne ha høyere luftfuktighet enn resten av stuen. Kalk-stripen øverst på glasset er vrien å få vekk. Det er dette kalket som er grunnen til at jeg gir stueplanter regnvann i stedet for kranvann!

Guffent å tenke på at jeg hadde levende fisker (guppyer) i dette lille akvariet (72 liter) en gang. Alle fisker burde slippe å bo i akvarier. Akkurat som at alle reptiler burde slippe å bo i terrarier!

Planter er alt som egner seg i et glassbur.