Det spirer ute på åker’n!

Reklame | Apotekhjem. Bodylab.

 

Tidligere i mars i år kjøpte jeg frø av tre typer plukksalat og deretter spurte jeg meg selv: “Blir det salat i baljen?”

Ja; i dag spirer det i salatbaljen! 😃

Rett etter at bildene ble tatt vannet jeg litt med kranvann (regnvannet sparer jeg til de planter jeg vil at skal leve lengst mulig, som for eksempel denne og denne). Salat må ikke tørke ut! Salat skal heller ikke stå i søkkvåt jord. Dette er som sagt første gang jeg dyrker salat.

Siden dette ser ut til å bli noe av oppretter jeg en kategori på bloggen som heter “PLUKKSALAT”.

Lobelia.

Frokost.

 

Lobelia ute og inne.

 

Kategori:

LOBELIA.

 

Den ukjente, og svært vanlige, blå lobeliaen overtok jeg i fjor høst fordi vi lurte på om det gikk an å få denne typiske sommerblomsten (med opprinnelse i Afrika) til å overvintre inne i en mørk og varm leilighet i Norge. Den overlevde sin første vinter her inne, og nå står den like mye ute på verandaen som inne i stuevinduet. Det er graden av vind og regn som avgjør hvor jeg setter den.

Her er dagens to bilder av lobeliaen som hadde vakre blå blomster i fjor sommer da den prydet en annens balkong!

 

 

Philodendron Little Hope.

 

PHILODENDRON LITTLE HOPE,

treklatrer.

 

Dagens to bilder av planten som er blitt tilegnet en egen kategori på bloggen! I en liten kopp tilhørende en termos (lokket til en termos) står en skvett kranvann for å heve luftfuktigheten. Ofte brenner et telys i en lysholdere i glass-tanken om dagen (men aldri etter at solen har gått ned).

 

Frokost nummer 115.

 

 

For noen måneder siden spurte en anonym person i kommentarfeltet om frokostene jeg delte på bloggen var de beste frokostene jeg visste om. Nei, det er de ikke nødvendigvis. Jeg er glad i søtt, ja, og en pakke melis er mye billigere på hjembakte gjærbakst enn sjokoladepålegg er på kjøpt brød, for eksempel! 😃 Det passer min trange økonomi. Mibansk gurkemeiegul havrebakst er bedre og sunnere enn kjøpebrød, også. (Men det er jo en smakssak.) Ellers forsøker jeg å gjøre frokostene lettvinte og raske med innslag av frukt og naturlige C-vitaminer og med minst mulig dyrelidelser involvert (i form av utnyttede produksjonsdyr).       Dette er ordinære frokoster. 

 

Dagens frokost:

Gurkemeiegul, mibansk havrebakst (smaker nærmest som hveteboller uten å inneholde verken fett eller sukker). Melisglasur. Mandler. En presset økologisk sitron og en presset appelsin. En økologisk banan. Økologiske valnøtter. Mandler.

Den økologisker sitronen kostet nå bare 6,50 kroner på Meny! For et par år siden kostet de 22,00 kroner stykk. 

Frokost i går!