Verdens minste solsikke?

 

Solsikken pleier jo å bli imponerende stor, men dyrket i en bitteliten potte blir den liten og søt. Blomsterstilken. er vel 12-15 centimeter lang. Som allerede flere ganger nevnt på bloggen i år er denne solsikken dyrket av et frø uten skall kjøpt i matbutikk. Frøet lå et par dager i vann før det ble sådd i denne potten. 🌻

I dag åpnet solsikken seg på verandaen.

Tomatspirer!

Frokost.

 

 

Mindre næring til hvitløk?

 

 

I fjor var hvitløken som jeg høstet på min parsell i kolonihagen svært smakløs.

Jeg mistenker altfor næringsrik jord! Det vil si at jorden er sikker grei, men jeg skal ikke gi hvitløken på parsellen i kolonihagen noe som helst gjødsel i år. Hverken flytende, hjemmelaget eller gressklipp og jorddekke!

Skal heller ikke vanne hvitløken på parsell i kolonihage for ofte i år. Jeg må derimot vanne hvitløk i potter på veranda-parsell ganske ofte!

Betyr litt mer luking av ugress i hvitløksbed. Det betyr også mer soloppvarmet jord rundt hvitløkene!

Hvitløken påverandaparsellen (i potter har allerede fått hjemmelaget gjødselvann, men det skal jeg slutte å gi dem.)

 

Jeg har både verandaparsell hjemme og kolonihageparsell. Får gjøre det beste ut av det. 😸

 

Jeg satte meg et hvitløks-mål!

07.07.2017:  Aller første hvitløk!

 

Hvitløk fra i fjor.

Løvet spretter på parsellen.

 

 

I dag fant jeg flere hjemmedyrkede epletrær (sådd av frø fra butikk-epler) som spretter blader ved siden av mine to bøkespirer og duftskjærsminene.

Duftskjærsminene har innpå ikke blomstret; kanskje de blomstrer denne sommeren? Duftskjærsminer blir bare penere og fyldigere med årene, så det er noe jeg kan glede meg til…

 

Hjemmesådde epletrær:

 

En av to bøkespirer/bøketrær:

 

 

Duftskjærsmin. Solbærhekk og rødpiler i bakgrunnen.

Parsell-raking fullført!

 

Anubias.

 

 

Fremdeles Anubias i de samme tre glassene. Det er bare så vidt de lever. Litt sopp på bladene…Dessverre ikke noen god Anubias-vekst, men jeg er imponert over hvor seiglivede de er. Se deres livsløp under kategorien AKVARIEPLANTER.

 

Julestjerne.

 

EUPHORBIA PULCHERRIMA,

julestjerne.

 

Julestjernen min fikk i dag tørket brennesle smuldret over jorden i potten. Visste du at tørr brennesle også stikker? 🤨 Derimot brenner den ikke (noe særlig).

Jorden i potter blir så tørr etter noen uker! Nærmest som når man mineraliserer jord til akvarieplanter (ved vekselsvis å væte og tørke jorden). Ny blomsterjord (fra posen) er fet og fin ( og holder på fuktigheten). 

Ved å toppe med organisk materiale håper jeg at jorden vil holde bedre på fuktigheten, slik den gjør når vi bygger lasagna-bed i hagen. Svampaktig og porøs i stedet for kornet og sprukken jord vil vi ha.

Når jeg går tur med hunden i nabolaget har jeg i et par uker sett en rød julestjerne i et vindu. Store røde blader. Eieren har tydeligvis vært flink til både å gi julestjernen sin en lang nok mørke-periode og sørget gitt nok lys rett etterpå slik at de røde bladene har vokst seg store og fine! Lurer på om han har brukt vekstlys eller om det holdt med dagslys fra vinduet? 🤔

Før jul stod også min hvite julestjerne lenge nok mørkt til å lage bittesmå hvite blader. Etterpå stod den bare de med sine små hvite og gikk i dvale av mangel på lys. Først den siste måneden har julestjernens hvite blader vokst litt fordi dagene blir lenger, men nå begynner den å få grønne blader, igjen. Jeg velger en annen årstid ved neste mørkeperiode.

 

EUPHORBIA PULCHERRIMA er en kategori på bloggen der jeg deler dens liv.