40 dager i et kjøleskap. 🥶

Reklame | Ellos.

 

Dyrke hvitløk inne?

 

Jeg tenker på hvitløken jeg la i kjøleskapet i går og at den skal ligge der i 40 dager før jeg deler den opp i fem fedd og setter dem i en potte med jord. Jeg skal prøve å dyrke ordentlig hvitløk (og ikke bare de grønne spirene) innedørs fordi det er gøy, og hvitløken trenger en kuldeperiode på max 4 grader i (minst?) 40 døgn før den vil dele seg opp i fedd!

Kulde-kravene kan kanskje variere mellom sortene; noen mener at softneck hvitløk ikke trenger en kuldeperiode for å danne fedd? Det leste jeg i går kveld da jeg googlet i håp om å få dypere kunskap om hvitløkdyrking. Jeg stoler ikke nødvendigvis på alt internett har å by på; jeg går ut ifra at all hvitløk trenger en kald dvaleperiode. 

Hvitløken er dyrket på parsellen min og er trolig av typen softneck. “Bløtnakke”? “Mykhals”?? Alt høres bedre ut på engelsk enn norsk. 

Innendørs hvitløk fordi det er nærmere kjøkkenet enn parsellen som jeg må sykle til i 15 minutter hver vei er. Jeg kommer selvfølgelig til å fortsette å dyrke hvitløk utendørs på min parsell. Dette er bare et eksperiment.

Banan-te som gjødselvann. 🍌

Frokost.

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg