Anubias nana. Slik går det.

 

Anubiasene lever, faktisk. Jeg tør nå å være forsiktig optimist…. 🙀

Etter at jeg puttet de to variantene av Anubias nana i syltetøyglass med mineralisert jord under ny akvariegrus har muggen mistet grepet på de små plantene.

-To ganger om dagen tar jeg av plastfoliene slik at ny luft kommer ned til miniplantene i det grunne vannet. Av og til sprayer jeg litt vann fra en sprayflaske nedi glassene. Ja, jeg sa at jeg skulle beholde plastfolien på i ukesvis, men frisk luft er aldri feil så lenge vannplantene ikke tørker ut.

Jeg har stukket nesen nedi glassene. Det lukter mineraler og/eller metall og (nesten) ikke noe mugg. Mineralisert jord er tydeligvis bra for akvarieplantenes immunforsvar.

 

-Jeg tok bilde av denne Anubiasen fordi det er en av de peneste både i blader og røtter.

 

-Denne roten, på en av de mer lurvete Anubiasene, har vokst noen millimeter fra der de rosa pilene peker og ned til den mørke steinen! Dessverre tok jeg ikke et bilde før roten vokste, men fra nå av blir det fulgt nøyere med! Anubias-roten tar nå en liten sving til høyre. Oppdatering følger.

 

-To nærbilder av en annen Anubias nana sin rhizome som ser frisk og grønn ut: Jeg innbiller meg at nye blader er på vei opp siden rhizomen ser ruglete ut.

 

-De to svakeste Anubiasene skylte jeg i dag i springen fordi de hadde litt mugg på seg. Så slapp jeg dem ned i vasen til sverdplanten. Der stanset de midt i vannet. 😄 Greit å fordele Anubiasene slik at de ikke smitter hverandre igjen med mugg.

-Vannet i glassene med mineralisert jord er overraskende rent og det gror nesten ikke alger der. 😃

 

 

Alt om de små Anubiasene, og mine andre akvarieplanter, kan du se i kategorien “AKVARIEPLANTER” på bloggen. Denne kategorien består foreløpig av bare to sider. Eller du kan trykke på disse snarveiene:

Slik mineraliserte jeg enkelt jord!

Anubias absolutt siste sjanse!

Lavasteinen måtte vekk.

Anubias tatt ut av akvariet.

Anubias fikk hvite blader og døde nesten.

Akvarieplanter over vann. Tilbakeblikk.

Albino blæresnegle. 😊 🐌 Ja, det står damsnegle, men den gangen visste jeg ikke bedre! 😄

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg