Babybasilikum.

 

 

I går spurte jeg meg hvordan basilikumspirene fikk røttene nedi jorden. Det så ut som hele spiren lå oppå jorden…I dag tok jeg av plastfolien på terracottapotten. Trenger den jo ikke nå som mange frø har poppet ut av frøene. Røtter har de tydeligvis nok av nedi jorden, og de overflødige røttene svinner vekk uten at det gjør noe for spirene.

Dagens bilder av basilikum fra hjemmeproduserte frø. Basilikumen blomstret etter et par år i stuen; da klarte jeg ikke lenger å forhindre at hun blomstret for deretter å dø.

Forrige basilikum-oppdatering.

Sådde mer basilikum.

Dagens frokost.

 

 

4 kommentarer
  1. Det vokser jo fint så langt.
   Jeg oppdaget at bloggeren fruensvilje har laget marikåpepai (!) , pluss blandet marikåpe i en salat….og nå lever kanskje marikåpa på eiendommen min litt farlig. 😁Planten er visst stappfull av antioksydanter. Så kan man jo snart sanke sisselrotspirer i skauen. ( Litt kan jeg om den slags…jeg ville ikke sultet ihjel i skauen i sommerhalvåret..hehe)

  2. Det hørtes spennende ut; jeg får ta en titt innom hennes blogg etterpå. Arrtig at du også er interessert i bruk av planter og slikt. Sisselrot hadde jeg også spist dersom jeg hadde likt smaken av lakris….

  3. Ikke rota på sisselrot, heller de grønne, unge bladspirene mens de ennå er små og “krøllet”. Kjapp forvelling, så er det finfin grønnsak.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg