Brann i nabolaget!

–Deler stadig utsiktsbilder fra stue og veranda på bloggen, jeg, dog gjerne litt hyggeligere bilder enn disse…

–Da jeg befant meg på et annet rom og fikk meldingen “Svart røyk!” styrtet jeg ut i stuen og så hvordan den giftige, tjukke røyken fra brannen på Jotun veltet seg ut over nabolaget. Ante sirener og trafikkstans på begge sider av fjorden: Hystadveien og Vesterøyveien. Likevel kjørte den røde ferja, Oslofjord, ut fjorden inntil brannstedet som om ingenting hadde hendt….😯 Ja, det får de nok en del reaksjoner på i ettertid. Hadde Jotunfabrikken eksplodert hadde det ikke vært mye igjen av den rød-ferja eller passasjerene. 🙄

–Siden Sandefjord kommune sendte evakueringsvarsel til alle som oppholdt seg eller bodde 500 meter unna Jotun valgt vi å rusle en tur til sentrum i dag, også. Millie er jo blitt så glad i å gå turer, så det var greit! Rådhuset var disponibelt tilfluktssted dersom det hadde vært et behov, så vi var ikke urolige da vi omsider hadde kommet oss ut av faresonen i nabolaget. I byen hilste Millie på en ny hund og hyggelig eier før vi vendte snuten hjem igjen. Nesten hjemme fikk vi melding fra kommunen om at eksplosjonsfaren var over og at vi trygt kunne returnere til våre hjem. Bra! Har aldri sett så mange politibiler og brannbiler som da vi gikk langs veien ned til byen; det føltes som det var krig eller unntakstilstand….Et par personbiler hadde blitt påkjørt av en brannbil, også….

Godt at ingen Jotunansatte ble skadd, da (så vidt jeg vet). Men utrolig kjedelig for dem som eier fabrikken, så klart. Store verdier er nok tapt. På nøyaktig samme dag i 1976 (da var jeg vel halvannet år?) brant visst den samme malingfabrikken, da bare enda kraftigere enn i dag; det var Norges største industribrann noensinne…Litt mistenkelig med brann på samme dato, eller hva…?

–Kanskje snart på tide å flytte malingfabrikken til Jotun ut av tettbebygd strøk?

–Nederst avrunder jeg med en blomst jeg tok bilde av på verandaen for to dager siden for å veie opp med noe positivt! Herlig, frisk gulfarge! Vinden har selv fraktet frø av en markblomst (eller et “ugress”, om du foretrekker den betegnelsen) fra grøftekanten i nabolaget og helt opp til min veranda nå i sommer. Tenk så utrolig rask utvikling: Den har rukket å spire, vokse, blomstre og nå visne i løpet av et par måneder. Vet ennå ikke hva den heter. Den blomstret bare én dag. 

 

 

2 kommentarer
  1. Veldig dramatisk med brann i malingfabrikk! 😶. Bra ingen ble skadet! Da er det godt å se på en liten gul solblomst! ☀️

  2. Veldig skummelt med tanke på alt brennbart og eksplosivt som finnes på malingfabrikken, ja. Jeg glemte å dele bildet av blomsten i går; den. passet inn i dag.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg