De første markjordbærene.

 

 

Torsdag, 27. juni:

 

Flere steder lar jeg markjordbærene vokse fritt. De dukket opp helt av seg selv. I dag spiste jeg de seks første modne bærene. Jeg har sett modne markjordbær andre steder tidligere i sommer. De har vokst i lune fjellskråninger der solvarmen lagres og reflekteres. Klimaet i parsellen er kjøligere og fuktigere. Hagen er relativt høytliggende. Både nordavind og sønnavind tar godt tak i plantene her.

 

Spiste ett solbær. Ikke helt modent. Resten må henge lenger.

 

I fjor satte jeg fire rader med stiklinger av solbær. De fleste stiklingene har overlevd og vokser bra. Her er den øverste raden. Noen av stiklingene bærer allerede kart.

 

Høstet to minitomater.

 

Høstet en del løpstikke, og som dere vet så skal løpstikke ikke skyldes etter at den er høstet! Det ses ikke så godt på bildet, men cirka én tredjedel av løpstikken jeg høstes hadde rustsopp. Soppbefengte blader skal ikke spises, så de fjernet jeg straks jeg kom hjem. Et jord-dekke av gress rundt planter kan gi grobunn for rustsopp. Særlig de første ukene. Det er greit å være klar over. Pleier ikke å være et stort problem. Blir rustsoppen plagsom så kan man jo bare skyve vekk gress-klippet fra jorden rundt plantene (i en periode).

 

 

Og til slutt: Hagenelliken som jeg fikk i fjor overlevde vinteren og lukter like godt i år!

 

 

 

2 kommentarer
    1. Mmmm, markjordbær, nam! 🍓🍓🍓. Smaker og lukter godt… 😁. Nellikblomst , nydelig duft! 🏵🏵🏵🌿🌿🍅🍅Mye spennende i hagen! 😎

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg