Dette har jeg gruet meg til å åpne…

Reklame | Wakakuu.

 

 

 

I januar i år satte jeg rester av epler og agurk til fermentering, og 26. mai åpnet jeg glasset for første gang. (Se vedlagt lenke under.) Blandet inn jord og lot glasset stå uåpnet helt til i dag. Hvit mugg (?) dekket nå toppen av innholdet.

Tidligere i år fermenterte jeg også rester av en mislykket og grusom mibansk, gurkemeiegul havrebakst! Tror jeg ikke lot gjærbaksten heve før jeg stekte den; resultater ble i hvert fall helt uspiselig…og i stedet for å hive hele loffen fermenterte jeg halvparten pluss noen hvitløksfedd. Ikke for å spise dette, nei. 🤢 Et gjødsel-eksperiment. Det er dette glasset jeg har gruet meg til å åpne! De første ukene minnet nemlig innholdet om spy…Ting hadde heldigvis skjedd, og det gikk over all forventning å åpne glasset for første gang idag; innholdet lignet nå på kremet majones, og det lot seg lett blande inn i (rester av) såjord. Jeg finner ikke noe innlegg om da jeg satte dette bakverket til fermentering her på bloggen.

 

Jeg la avispapir i bunnen av en potte før jeg tømte jorden fra potten med den mystiske spiren oppi. (Denne spiren blir det likevel ikke noe av.) Rester av gammel såjord hellet jeg også oppi før jeg åpnet glassene. Jeg fryktet en stinkbombe, men det luktet ikke verre enn sylteagurker og litt alkohol. Væsken fra det gule glasset tok jeg vare på i vannkannen til stueplantene; dette blir fint gjødselvann. 

Resten av sylteproduktene blandet jeg for hånd inn i såjorden. Vasket så hendene og oppdaget at huden på hendene var blitt mer myk av den fermenterte guffen! Artig.

Har ikke bestemt hva jeg gjør videre.

Oppdatering, mandag, 26. oktober, 2020: I dag tidlig måtte jeg sette ut potten på verandaen på grunn av vond lukt!  Skål både under og over potten for å beskytte innholdet mot regn. Den underste skålen er for liten med vilje slik at bunnen i potten ikke kommer i kontakt med eventuelt regnvann som legger seg i denne skålen. En stein øverst burde hindre fugler og vind i å romstere i “godsakene”. Jeg lar det stå ute på ubestemt tid slik at nedbrytingen av matrester blir ferdig kompostert i jorden. Se det nederste bildet.

03.10.2020 Ukjent spire!

10.01.2020 Fermenterer epler og agurk til gjødsel.

14.01.2020 Gjødsel-fermentering. Det bobler.

26.05.2020 Fermenterer epler og agurk: Åpnet glasset for første gang og gjødslet oreganoene.

Gjødselvann.

Tidligere i dag:

Frokost. Ingen har alt, men alle har noe.

Matet javamose.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg