Dyrke javamose over vann?

 

 

TAXIPHYLLUM BARBIERI

og

AKVARIEPLANTER.

 

Jeg ønsker som sagt å dyrke frodig javamose! Derfor bestemte jeg meg i går kveld for å forsøke å dyrke javamose (Taxiphyllum Barbier) over vann for første gang. Jeg tok ut mesteparten av den fineste javamosen (jeg har to sorteringer) som hittil har overlevd i svært grunt vann i en isboks.

Jeg vasket og tørket begge glassene jeg skulle bruke selv om de allerede var rene. Tørket godt innvendig for å fjerne kranvannet, med alle sine salter og kjemikalier. 

Glass nummer 1: La et tynt lag med ubrukt, kraftig gjødslet blomsterjord i bunnen. Med en ren bomullsdott dryppet jeg litt regnvann over jorden. La fin javamose oppå den fuktige jorden og skrudde lokket godt igjen.

Glass nummer 2: Hellet liten skvett med regnvann i bunnen og la fin javamose oppi. Skvulpet vannet rundt litt for å skylle javamosen som hittil har levd i kranvann før jeg hellet ut vannet…og lot javamosen ble værende igjen i glasset. Fylte på en ny, liten skvett med regnvann over javamosen. Jeg hadde klippet bunnen av en eddik-flaske og festet denne over glasset med mose. Det var litt plundrete å få presset flasken på plass, så ved behov for ventilering blir det bare til at jeg skrur av den grønne korken!

Høye luftfuktighet i to mini-drivhus gir javamosen mulighet til å gro over vann uten å tørke. Forhåpentligvis blir ikke mugg et problem; jeg får følge godt med før eventuelle problemer utarter seg.

De fleste tropiske “akvarieplanter” vokser i vannkanten/både over og under vann i sine opprinnelsesland. Javamose er dessuten ikke veldig lyskrevende og tåler visst ned til 15 grader.

 

Bilder tatt i dag:

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg