Echinodorus amazonicus i mineralisert jord.

 

 

 

Jeg oppretter herved en ny kategori på miba.blogg.no:

ECHINODORUS AMAZONICUS.

Dagens innlegg legges også i kategorien “AKVARIEPLANTER”.

 

Tidligere i år plantet jeg en nyinnkjøpt amazonas-sverdplante (Echinodorus amazonicus) i en vase!

Først mineraliserte jeg jord. Jeg tok “litt” jord fra en gammel pose med kaktus/så-jord og la den i en bøtte med vann. All slags jord kan brukes! Rørte rundt et par ganger…og lot jorden synke til bunns i bøtten; det tok noen dager. Da vannet begynte å klarne øste jeg ut og fylte på nytt vann. Gjentok vel dette tre-fire ganger (husker ikke helt). Deretter klemte jeg ut vann av jorden og la den til tørk i tynne lag til i solskinn. Ventet til jorden var tørr før jeg la den nederst i vasen. Denne tørre, mineraliserte jorden skulle få ligge i ro, og derfor dekket jeg den med ny og ren akvariegrus. Sand kan sikkert også brukes. Fylte på med vann og plantet sverdplanten. Ventet spent på om et algehelvete ville bryte ut; det skjedde ikke! Flere uker under vann og med dårlig vekst.

På høsten ble det litt alger på grusen, men ikke verre enn at det lot seg fikse…Etterhvert fikk sverdplanten stå med bladene over vann. Utpå høsten fikk sverdplanten et par teskjeer med vann tilsatt en anelse Ferrogan, og da tok den til å produsere et par blader. 😊

Her er dagens bilde. Ved siden av Echinodorus amazonicus ligger en bit av Hygrophylia polysperma (?) som mirakuløst har overlevd i akvariet selv om jeg trodde den var forsvunnet for noen år siden. Hygrophila mistrives i akvariet der Vallisneria har tatt fullstendig overhånd.  

Dagens frokost. Appelsinvask.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg