Elefantfoten fikk en klipp!

 

NY KATEGORI PÅ BLOGGEN: BEAUCARNEA RECURVATA.

 

Jeg hadde aldri tenkt at det var mulig eller greit å klippe bladene på planten som på folkemunne kalles for elefantfot; ikke før i går kveld da jeg googlet Beaucarnea recurvata sine blomster (som forresten var helt nydelige).

Elefantfoten min står både i en solfylt vinduskarm og ute i solen på verandaen når det ikke blåser for mye og når det ikke regner! Den råtner lett i for mye vann, og potten er så liten og lett at den kan blåse langt av gårde.

Jeg lærte i går at Beaucarnea recurvata blomstrer når de er rundt 30 år gamle. Blomstrer mest sannsynlig ikke innendørs som potteplante. Det gjør ikke noe, selv om det alltid er fint å oppleve at våre grønne stueplanter blomster! En sjelden gang skjer det. Denne planten har jeg vel hatt i cirka tre år. Den var trolig to-tre år gammel da jeg kjøpte den i en mini-potte. Jeg pottet den om i fjor. 23 år igjen til den er voksen nok til å blomstre. Elefantfot-planten  kan bli 100 år gammel! Jeg lever ikke i 100 år til, men det hadde vært veldig gøy om noen kunne tatt over denne etter meg og stelt pent med den videre! Nesten som å arve en papegøye eller skilpadde. 😊 Det måtte vært en ung person som ser at hver plante i naturen har en egen verdi uavhengig av om mennesker har nytte av dem.

Elefantfoten er en nøysom sukkulent som skal tørke opp mellom hver vanning. Den tykke stammen er et lager for vann. Stammen skrumper inn når vannet gradvis tømmes og svulmer opp ved vanning. 😃

Planten min ser ut til å trives fordi det kommer mange nye blader opp fra midten av rosetten. Jeg valgte å klippe av de lange bladene som var blitt skjeve og brune av å stå for trangt. Jeg skyllet og tørket skålen også. Ble så pent, atte!

 

Jeg legger inn eldre innlegget i denne nye kategorien etterhvert/snart.

 

Dagens frokost!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg