En tilståelse eller to.

 

 

 

Jeg har tidligere sagt at jeg har endret syn på det å ha akvariefisk: Jeg mener at 72 liter med vann er for lite for fiskehold.

 

Ja, og jeg står fremdeles for det på den måten at jeg ikke ville kjøpt nye fisker til å ha i et såpass lite akvarium! 200 liter og mer synes jeg er greit for små akvariefisker. Store burde ikke holdes i akvarium i det hele tatt.

Jeg sier ikke at akvariefisk nødvendigvis lider i et kar på cirka 70 liter, men det er ikke ideelt rett og slett fordi det er for liten plass til å svømme på. Mye planter kan dog hjelpe på romfølelsen slik at fisken ikke ser hele sin lille verden på en gang.

 

Så til mine tilståelser:

I årevis har jeg hatt guppyer i mine to akvarier. Nei, det er ikke en tilståelse, den kommer her: Husker du akvariet jeg tømte for vann for å dyrke Anubias under syltetøyglass? For et par uker siden, da jeg tømte vannet, fant jeg en siste guppy-jente. Jeg trodde karet var tomt for fisk, jeg! Guppa lever nå videre i sneglekaret. Der har hun fetet seg opp på synkepellets som jeg fôrer sneglene med. Så, ja, jeg har en fisk i 72-literen. Men jeg kjøper ikke flere. Guppy (Poecilia reticulata) er for øvrig veldig vanskelig å bli kvitt siden den formerer seg van(n)vittig fort og mye! Søte er de, jo, da….

Synes du hun ser gravid ut? Hun har spist mye av synkepelletsene som jeg fôrer sneglene med, så kanskje er hun bare tykk. Ja, jeg fôrer sneglene fordi jeg ønsker meg mange blæresnegler og sandsnegler: Og det var tilståelse nummer to. =)

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg