Frokost nummer 139. Nye hekk-plan(t)er på parsellen!

Reklame | Ellos. Lyko. Royal Design.

Love Warriors//PotteryJo//Lyko//House Doctor

 

I forfjor og i fjor plantet jeg en kort, dobbel hekk-stubb på nordsiden av plattingen. Hver hekk består av bare tre planter. Søtmispel innerst og heggmispel ytterst. De har ennå ikke rukket å blomstre.

Jeg var desperat etter skjerming og ville ha en lettvint hekk.  Dobbel hekk, til og med! 😸 Etter at jeg begynte å fjerne lupiner og andre svartelistede planter på et fellesareal i kolonihagen har jeg omsider kommet frem til at den doble mispelhekken ved plattingen min skal vekk. Graver dem opp og setter stiklinger av enten naturlige trær eller de tre duftskjærsminene jeg plantet foran plattingen i fjor.

Jeg visste at mispler var et dårlig valg; for på Gjennestad stod det et opplysningsskilt ved siden av plantene jeg kjøpte om faren for at de kunne spre seg til naturen ved at fugler spiser bær og slipper frø! Plantebutikker har faktisk lov til å selge svartelistede og/eller planter som er i grenseland for å bli svartelistet. 

Midt på parsellen min plantet jeg fem blankmispler i fjor. Disse skal også vekk/erstattes med stiklinger av andre planter. I hele dag og kveld er det meldt regn, så jeg tar det i morgen kveld. Da er det meldt sol. 💛

 

Dagens sene frokost:

 

  • Gurkemeiegul mibabakst med økologisk peanøttsmør og et hjemmedyrket hvitløk.

 

Dette bildet tok jeg for et par uker (?) siden av den doble mispelhekken ved plattingen. Duftskjærsminer står bak sykkelen.

Frokost i går!  Billig!

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg