Frokost nummer 18. Vinter uten kjøleskap.

 

 

Midt på dagen i går trakk jeg ut ledningen fra støpselet og satte de to matvarene som stod i kjøleskapet ut på verandaen; det var bare en halvfull melk og hundens lakseolje!

På kvelden handlet jeg blant annet egg, frukt og grønnsaker som oppbevares på verandaen. Varene står i bokser/poser rett på betonggulvet under den store boksen som er snudd på hodet og har en stein på toppen. Melken er kald nok og trygg å innta. -Er selvfølgelig obs på temperaturendringer mtp melk og eventuell ost. Kjøtt kjøper jeg svært sjeldent og i små mengder. Makrell i tomat (som er den vanligste fisken jeg inntar) oppbevares i romtemperatur. Eggene står nå i romtemperatur; jeg smørte dem faktisk med litt olivenolje i går da jeg fikk tips om at matolje forlenger eggenes holdbarhet i rom-temperatur.

En norsk vinter uten kjøleskap burde være problemfri. Sparer nok litt på strøm, også. 👍 😁 

Nå om dagen er det 10 varmegrader på verandaen, men det iskalde betonggulvet kjøler godt ned fra bunnen. Melken pakket jeg først inn i et vått klesstykke og satte den utenfor boksen, men det ble så mye bryderi og ble valgt bort…. Melken står nå også under boksen…Lakseoljen til Millie står i et glass med vann under boksen. Vann og betong kjøler godt ned….Skulle det bli for kaldt ute er det bare å fryse ned blokker med vann til å ta med inn.

 

Dagens frokost: En skive gurkemeiegul mibabakst med melisglasur. Et glass melk hvorav halvparten gikk til melk i teen; to kopper te. Ruccola, en presset appelsin, og en Sharon-frukt.

Frokost i går! Sparemodus.

Ingefær falt død om!

Julestjerne!

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg