Frokost nummer 298. Gul havregrøt. Tarm-prat.

Klokken tolv åpnet spisevinduet. Klokken åtte i kveld stenger det. Åtte timer med mat. 16 timer uten kalorier.

Etter flere perioder i løpet av det siste året med dette spisemønsteret merker jeg stor forbedring på magen! Før kunne tarmen regelmessig være både irritert og normal. Ingen diagnose, altså, bare erfaring. Var aldri hos legen. Det var heller ikke på grunn av magen at jeg startet med spisevinduer.

Periodisk faste kan sikkert hjelpe folk som har større problemer med magen enn jeg hadde! Problemet mitt var nok så enkelt som at magen aldri fikk hvile. Jeg spiser den samme maten som før bare i løpet av en åttetimers-periode hver dag. Vi læres jo opp fra barnsben av at det er viktig å spise regelmessig slik at cellene alltid får energi. Lavt blodsukker er liksom det værste folk kan tenke seg. Alle friske (og mange syke) personer tåler derimot lavt blodsukker i perioder. Kroppen henter næring fra lever og andre fettreserver. Fettreservene er gjerne velfylte, så sultedøden venter neppe rett rundt hjørnet. En bivirkning kan være vektnedgang. Kroppen får tid til å kvitte seg med avfallsstoffer i stedet for å forbrenne den uendelige mattilførselen den får servert.

 

Frokosten bestod av:

 • Et økologisk eple. Det tredje av fire økologiske epler jeg kjøpte for noen uker siden. Kjempegodt! 😊 Jeg heiv frøene oppi et glass med vann. Eplene oppbevares i vinduskarmen til soverommet mitt som er i motsatt ende av leiligheten fra kjøkken og all annen mat. Vi bruker jo ikke soverommet noe særlig. Flyttet sengen til stuen og har ikke angret et sekund! Godt å slippe dør-smelling rett i øret når naboen slenger jævel-døren igjen.
 • Usaltede cashewnøtter.
 • En porsjon havregryn laget av vann, gurkemeie og økologiske havregryn. Da grøten var ferdig trakk jeg kjelen til siden og rørte inn sukker før servering.
 • Sukker på toppen av grøten.
 • To tørkede aprikoser skåret i biter.
 • Porsjon nummer to ble for mektig: Jeg flatet den ut på min eneste & lille asjett og dekket den med melis før jeg satte den i kjøleskapet.
 • Økologisk blomkål.

 

Senere på dagen ble det en del te med melk + noen tjuv-slurker rett fra melkekartongen. 😸

 

Spiste frokost i går, også! =o

20 minutter med snakkebrett.

 

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg