Frokost nummer 305. Dyrke basilikum. 🌱 Julestjerner.

 

 

 

-Før tolv fuktet jeg en klut i bare rent vann uten vaskemidler og satte alle blomstene på gulvet. Tørket støv av vinduskarmen med den fuktige kluten. Lot karmen tørke i noen minutter før jeg satte blomstene opp i lyset igjen. Jeg har tenkt å potte om noen av, eller alle, julestjernene snart.

-Ti på tolv satte jeg på tevannet. Mens jeg ventet på at det skulle koke opp fant jeg frem gammel jord fra et par døde planter. Jeg velger å bruke jorden om igjen til å dyrke basilikum i vinduskarmen! Håper frøene fremdeles er spiredyktige. Den gamle jorden er ikke nødvendigvis økologisk, men den har jo blitt vannet godt det siste året, så eventuelle gifter har kanskje blitt fortynnet eller helt skylt ut?

I den store potten bygde jeg jo klatrestativ til eføyen. Eføyen døde dog raskt! 😾 Kanskje var jorden for basisk? Mye av jorden i denne potten ble nemlig brukt til min innendørsavling av tomater og basilikum for et par år siden, og jeg blandet da inn rikelig med knust eggeskall i jorden! Nå tenkte jeg å også bruke denne jorden om igjen til årets basilikumdyrking.

Klokken tolv var teen ferdig! Tilsatte litt melk og fant frem råmarsipan. ❤️ Jeg fylte gammel jord i en gammel terracotta-potte og vannet godt. Fant frem gamle basilikumfrø som gamle jeg har dyrket frem selv.

-Spiste en ostebit + økologisk blomkål mens jeg ventet på at tekopp nummer to skulle bli klar. 😊

 

S

Frokost i går, også.

Handlet i går, også.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg