Frokost nummer 390. Franske egg.

 

 

Etter å ha handlet mat så lagde jeg frokost og spiste den i halv tolv-tiden.

 

For en del år siden fulgte jeg med på en tv-kokk og lærte dermed å koke egg på “den franske måten”.

Jeg husker i min barndom at eggene måtte stikkes hull i før de ble sluppet ned i fosskokende vann der de lå og klirret mot hverandre til de var klare. Hvis man ikke husket å stikke hull i enden, eller stakk i feil ende, først, så ville eggene sprekke og tyte ut av skallet i det buldrende vannet. Det var den norske, brutale måten…. 

Så har vi den franske, milde måten å koke egg på:

  • Du trenger ikke å stikke hull i eggene. Perfekt for oss minimalister som vil oppbevare færrest mulig ting!👍
  • Hell kaldt vann i kjelen og sett den på platen. Ikke skru på platen ennå.
  • Legg eggene i kjelen og sett på lokket.
  • Skru på platen på fullt.
  • Når vannet har nådd kokepunktet, men ikke fosskoker, skrur du av platen.
  • Eggene står nå og koker på ettervarmen på avskrudd komfyr under lokk.
  • Hell av det varme vannet og la eggene kjøle seg ned i kaldt vann i noen minutter. Det stanser kokeprosessen og gjør det enklere å fjerne skallet.

Dagens frokost:

  • Jeg kokte to egg og spiste ett av dem til frokost. Det andre la jeg i kjøleskapet til å spises senere på dagen.
  • Heldigvis at jeg hadde beholdt denne saken til å åpne vriene glass med! Jeg spiste nyinnkjøpte sardiner i olje til frokost. Før glasset med sardiner åpnes kan det stå i romtemperatur, men etter åpning må det oppbevares i kjøleskap.
  • Rå, økologisk blomkål.
  • Sorte oliven. Før åpning står olivenglasset i matskapet, men etter åpning setter jeg det i kjøleskapet.
  • Rødbeter.
  • Nypresset sitronsaft tillsatt litt kaldt vann.
  • Ett glass skummet melk.

 

Før frokosten satte jeg en gjærdeig til heving; det er lenge siden jeg har bakt nå.

Jeg ble inspirert av en anonym leser som kommenterte gårsdagen innlegg og lurte på hva jeg spiste resten av dagen. Da jeg startet nedtellingen av 555 mibanske frokoster så vurderte jeg faktisk å dele all maten jeg spiste gjennom dagen. Jeg trodde det ville være i kjedeligste laget for leserne og for mye styr for ingenting. Men i dag, og i en udefinert periode fremover, skal jeg gjøre det.  Artig! Takk for tips, Anonym! =)

Se min forrige frokost her!

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg