Frokost nummer 174. Jeg er bilfri. =)

Reklame | Ellos.

Ellos//Part Two//Kids Concept//Ellos//Elodie Details

 

 

Da jeg kjørte i tett trafikk for å levere bilen var jeg ikke i tvil om at jeg gjorde det rette. Så latterlig mange biler det finnes i lille Sandefjord! Bilen er nødvendig for mange, men en stor brøkdel av bilistene kunne klart seg uten bil.

Først kjørte jeg oppom dekkhotellet og hentet vinterhjula. Syntes nesten litt synd på’n da jeg avsluttet kundeforholdet. Så kjørte jeg til bilvrakeren på Østerøya. De skulle ta seg av alt det formelle; forsikringsselskapet mitt skulle til og med få beskjed i dag. Vrakpanten kommer om fire-fem dager. Jeg hadde med meg pass og begge delene av vognkortet. Skiltene leverer heldigvis bil-vrakeren til vegvesenet. Glad for det i og med at vegvesenets nærmeste kontorer ligger i Larvik og Tønsberg.

Jeg gadd ikke å selge bilen fordi:

 • Jeg ville uansett ikke fått mye for den.
 • Jeg ville slippe bryderiet med å selge. Det kan ta lang tid å selge en bil. Nå er jeg fri. Bil-fri. Det kom til et punkt der det føltes som at bilen eide meg og ikke omvendt.

Nå slipper jeg å tenke på vedlikehold, renhold, parkering, forsikringer, bensin, trygghet mot tyveri & hærværk, EU-kontroll og så videre. Bilen eier meg ikke lenger. Jeg kommer nok aldri til å skaffe meg bil igjen.

Jeg gikk derfra med lette skritt. Hjemturen tok vel en times tid; sjekket ikke tiden så nøye. Jeg hadde selvsagt med meg vannflaske.

På vei hjem gikk jeg innom to butikker. Jeg kjøpte blant annet mat til dagens første måltid.

Frokost: En nypresset appelsin, makrell i tomat, solbærsaft, ekte marsipan og usaltede peanøtter.

Frokosten i går.

 

 

4 kommentarer
  1. Så bra! Ja, de fleste klarer seg fint uten bil. Bortsett fra de som bor svært øde, da, eller de som trenger firmabil.

  2. Og jeg har lappen ( enn så lenge..den blir ikke fornyet), men har ikke kjørt på 25 år. Jeg har beina, og jeg har sykler. 2 stk..en elsykkel og en tråsykkel. Begge med det jeg trenger av kurv, sykkelvesker.

  3. Så kjekt med to slike sykler. Da kommer du deg litt avgårde. 25 år siden…da hadde vel jeg hatt lappen i bare to år. 😄

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg