Hagebilder fra i kveld. Husvask med bare vann.

 

 

 • Jeg vasket boden utvendig. Litt mer enn én yttervegg gjenstår: Jeg tar resten en annen dag. Jeg vasket bodens yttervegger med kaldt vann i en bøtte, en bomullsklut og ingenting annet. Jeg er ikke glad i bruk av kjemikalier. Gift vil jeg ikke bruke i hagen. Boden ble da fin og ren med bare vann! 👍 En årlig husvask øker byggets levetid fordi det fjerner alger, forurensning og lignende.
 • Først plukket og spiste jeg noen fine markjordbær. Jeg har skjemmet bort markjordbærene med for mye næring i form av gressklipp og diverse gjødselvann. Resultatet ble store, flotte planter, men den karakteristiske viltsmaken forsvant. Nå smaker de som blasse utgaver av “vanlige” jordbær. Jeg skal gi gressklippet og annet hageavfall til hekker og andre busker på min parsell. Markjordbærene skal derimot få leve i mer karrig jord slik at smaken blir kjempegod, igjen. Rett før jeg syklet hjem fra hagen i kveld spiste jeg tre markjordbær som ikke hadde fått mye næring, og de var helt nydelige. 😻 (Nederste bilde.)
 • Potentillahekken mot felles vei i kolonihagen: Denne gamle hekken (fra 70-tallet?) kan med fordel skjemmes bort med masse gressklipp og gjødselvann. Hjemmelaget gjødselvann alene er ikke nok hvis jorden er utarmet etter årtier med systematisk fjerning av organisk materiale; slik som i denne hekken har blitt behandlet. Organisk materiale mater mikroorganismer og andre dyr som gjør at plantene lettere nyttegjøre seg gjødselvannet. I år lot jeg være å fjerne eikeløvet i potentillahekken for første gang. Jeg dekket løvet med tynne lag med gressklipp og mose fra plenen samtidig som jeg vannet regelmessig med og uten gjødselvann. Resultatet ble en “ny” og frodigere hekk! Markblomster lar jeg også vokse i denne hekken. Potentillaen har aldri før hatt så store blomster eller så saftige blader. Ja, jeg må jo skryte når resultatet blir bra.

Frokost.

 

 

 

1 kommentar
  1. Nydelige hagebilder! 🍓🌱🌻. Morsomt når planter trives og vokser😊🏠

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg