Hår som magnesiumkilde til planter!

Reklame | Rohnisch. Bodylab. Wakakuu.

 

 

 

Philodendron Little Hope viste som sagt tegn på (blant annet) magnesium-mangel. Veksten dens har dessuten vært ekstremt dårlig siden jeg kjøpte planten. 

I helgen gav jeg Philodendron Little Hope spesiallaget suppe og la til slutt noe eggeskall oppå jorden. Philodendron Little Hope er en egen kategori på bloggen; bla bakover i den hvis du lurer på hva slags suppe den fikk i helgen.

Jeg lærte nylig at hår fra mennesker og dyr er en god kilde til magnesium for planter. Så smart og lett tilgjengelig! Vi mister jo 100 hårstrå hver eneste dag. Jeg hverken farger håret eller bruker noen som helst stylingprodukter; hadde jeg gjort dét ville jeg så klart ikke brukt mitt eget hår til å gjødsle plantene med.

Hår tilfører magnesium (og sikkert andre næringsstoffer) i tillegg til å forbedre jordens struktur. Negle-avklipp uten neglelakk kan sikkert også brukes? Ja, man kan endog grave ned et helt lik og få optimal plantevekst! 😏

Med en skarp frisørsaks delte jeg opp håret litt før jeg fordelte det jevnt rundt planten. La mer så-jord på toppen for å både dekke de ekle hårene og rotdelen til den pjuske planten som stod opp fra jorden. Voila! PS: Jeg vannet den ikke i dag. Vannet jo godt i helgen. For mye vann og røttene råtner.

Jeg er sikker på at planter liker at vi viser at vi setter pris på dem.

Handlet mat.

Frokost.

La på mer hår og jord rundt planten…

 

 

4 kommentarer
  1. Hei Miba😊Har en del grønne planter, har bla en stor bjørkefiken og noen «små»palmer ute på verandaen om sommeren. (Dracena tror jeg det er) når jeg tar de inn, så trives de ikke så godt plutselig..Må de akklimatisere og hvordan gjør jeg overgangen skånsomt som mulig? Tok inn det meste av blomster i dag bla tårer./fuksia og praktspragler…Husker ikke navn på resten🤗🙈og opplever generelt at alt av planter trives litt dårlig nå…Tror nok kanskje jeg har vannet litt mye..😬Et par har dæva..ser ut som de har trengt vann, så var det motsatt, upsi..Noen tips?

  2. Det hørtes ut som du hadde det koselig ute på verandaen din i sommer! Det blir en skikkelig nedtur for plantene å komme inn igjen. Mest mulig lys kombinert med lav (ikke for lav, da) temperatur og minimalt med vanning er nok å foretrekke. Kanskje du burde investere i en vekstlampe? PS: Jeg er ingen planteekspert og kan dessverre ikke gi gode råd. Jeg lærer noe nytt hver dag selv og deler mine erfaringer på bloggen.

  3. Takk for tips👌😄Ja, har en stor vinduskarm i stua, og tenkte etter en stund å da flytte de på vaskerommet. Og med lite vann..
   Ja, plantene er på en nedtur nå. De har jo virkelig skyti i været i sommer👌😄😄Og for en oase det ble, har virkelig kosa meg😊Men kjipt om det bare går nedover nå😬Vektslampe? Har jeg bare hørt om ang dyrking av cannabis. Blått eller rødt lys om jeg ikke tar feil..🤔? Tror naboene hadde beg å lure om jeg har sånne lys i vinduene🙈😁😁Men for all del om det er det som trengs🤗😄

  4. Jo, forskjellige lamper for innendørsdyrking får du kjøpt på alle velassorterte hagesentre! Vanlige lampebutikker selger også lyspærer/lysrør beregnet på planter. =)

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg