Hekk og dypdykk.

Reklame | Royal Design. Ellos.

 

NORDFORM//Sköna Ting//Star Trading//Ellos//Serax

 

I dag tok jeg med paraplyen til hagen. Jeg skulle ikke jobbe hardt i dag. Bare rusle rundt, klippe litt på den ett år gamle hekken ved plattingen og ta noen bilder.

 

For noen dager siden formklippet jeg de tre rødpilene for første gang. Alle tre hadde lik størrelse da jeg kjøpte dem, men nå har den midterste blitt overkjørt av de to på sidene. Foran ses forglemmegei som dukket opp av seg selv og et blått prydgress som jeg har plantet.

 

 

Rødkløver dukker opp selv og får lov til å bli værende her og der. Bra for insekter og fine å se på! Den andre blomsten (honningurt?) er også en favoritt blant insekter. Jeg sådde dens frø i fjor, men i år har den sådd seg selv.

 

Kart av markjordbær.

 

Tomatblomst.

 

Tomatkarter og blomst på samme plante.

 

Mibadammen sies å være bunnløs! Litt skummelt å tenke på. Ingen har i hvertfall klart å dykke ned til bunnen ennå.

På toppen flyter andemat.

 

 

Husker du avleggerne av solbærbuskene? De er fremdeles festet til moderplantene mens de holdes nede med steiner. Avleggerne har begynt å gro.

 

Dobbel mispel-hekk:  Bakerst står tre junisøtmispler. Jeg plantet dem i fjor. Det var disse jeg kom for å beskjære i dag! Selv om den doble mispelhekken skal vokse vilt og nærmest naturlig, så vil jeg gjøre den mer tett fra starten av.

Foran står heggsøtmsipel eller matsøtmispel. Et nettsøk fortalte meg at den også kalles bærsøtmispel. Denne skal ikke klippes før til neste år.

Begge misplene produserer svært sunne bær.

Det er visst ikke helt “stuerent” å dyrke mispler lenger på grunn av fare (?) for spredning av frø til naturen. Men, siden jeg er en ivrig bærplukker så tviler jeg på at det blir bær til overs til fuglene her! 👩‍🌾

Avkappet lar jeg ligge slik at næringen går tilbake til plantene jeg beskar.

 

Mye ut av lite: Jeg bøyde ytterste kvist på junisøtmispel-hekken ned til bakken og la steiner oppå.

 

Gjorde det samme på den andre siden. Flaks at det er så mye steiner på parsellen her. Slik vil hekken forhåpentligvis formeres når grenene slår rot. 🍀

 

Trykk her for å se eldre bilder av junisøtmispel-hekken og de tre dverg-rødpilene! 😃

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg