Høstet karsefrø.

 

 

Jeg fortalte dere sist at jeg tok inn karseplantene fra verandaen. Dette for å hindre frøene i å drysser av og blåse av gårde.

 

Karseplantene har vært visne og bladløse de siste dagene.

 

Da jeg så haugen med lort under plantene skjønte jeg hva som var grunnen:

Larver og pupper. Karse er jo i slekt med kål, så jeg forstår sommerfuglene godt når de tiltrekkes av plantene i stuen. Det er helt utelukket å bruke gift for å bekjempe skadedyr, så dette får jeg tåle. 😆

 

 

Likevel:

 

I dag høstet jeg 25 karsefrø!

 

Jeg investerte jo i 14 frø og sitter så langt igjen med 30 frø. =) Nesten som å få renter i banken, bare enda bedre. Jeg slipper å betale bankens transer og gebyrer.

 

Nysopet gulv.

Totalt 30 karsefrø. Så langt.

 

 

PS: Ja, jeg er klar over at kameraet gir noen mørke flekker og en mørk stripe på bildene. Enten må kameraet renses eller så må jeg kjøpe nytt. Kan kameraer renses, forresten? Foreløpig må det forbli slik.

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer
  1. Sist høst fant jeg en puppe i vindfanget da jeg skulle vaske der. Den ble lagt i en liten eske i kjelleren. Da våren var blitt varm og god, hentet jeg den og la den utenfor til “klekking” i solen.
   Noen ganger bare må man bidra litt..hehe. Jeg tror det der var en nattsvermers puppe, men sommerfugl er sommerfugl.

  2. Så kult at du gjorde det, Oldie! Pupper er fascinerende mirakler som det er spennende å følge med på. 🙂 Ja, sommerfugl er sommerfugl…inklusive nattsommerfugl/møll. Puppene på karsen her i stuen tilhører nok en bitteliten møll; jeg har nemlig observert flere slike inne i leiligheten i det siste. Verandadøren står mye åpen, men jeg tror møllene kommer fra plantene her inne.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg