Jeg gjødslet stjernen!

Reklame | Cellbes.

Cellbes//Cellbes//Cellbes//Cellbes

 

 

EUPHORBIA PULCHERRIMA, julestjerne.

 

I går så julestjernens blader var bittelite granne slappe ut. I går kveld laget jeg derfor en næringsrik te av tørket brennesle fra hagen. Noen tørre gresstrå og en fuglefjær, som fulgte med da jeg høstet brennesle i sommer, havnet også oppi kjelen. En nylig brukt, svart tepose (brukt én gang) puttet jeg også i kjelen. Kokte det opp og skrudde av platen slik at det stod på ettervarmen. Alt stod til trekking helt til i formiddag.

Jeg tynnet ut teen med vann som ikke var iskaldt før jeg gjødslet hvitløk i stor potte, Dracaenaene, Philodendron Little Hope og dragefrukten (Hylocereus undatus). Stueasken fikk ikke noe i dag; jeg dokumenterer alt stueasken får i egen kategori. Til slutt tynnet jeg ytterligere ut det siste som var igjen av gjødselvannet før julestjernen fikk sitt. Jeg har tidligere erfart at den samme julestjernen nesten strøk med av for sterkt neslevann,…og jeg er derfor forsiktig med å gi den dette!

Julestjernen får visst nye blader (og jeg håper disse blir hvite); derfor valgte jeg å gjødsle den litt. Jeg kommer til å gjødsle den ved hver vanning selv om det er vinter! Julestjernen vannes omtrent én gang i uken om vinteren. Viktig å ikke vanne julestjernen for mye og for ofte! Gøy at den lever fremdeles! 👍 Hvor lenge har du hatt en julestjerne?

I formiddag, rett før vanning:

 

Ufortynnet gjødsel-te nettopp hellet over fra kjelen til glassformen for bedre å vise fargen:

 

I ettermiddag, 3-4 timer etter vanning:

De to siste innleggene fra denne kategorien:

Hva har de felles?

Det er høst, og bladene faller…

 

Annet:

Frokost!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg