Jeg sådde hvitløk i dag.

 

Til helgen er det meldt regn, så jeg er jammen glad for at jeg rakk å så hvitløk i dag. Jeg valgte ut de største feddene av hvitløken  som jeg høstet i sommer. Jeg satte også to elefanthvitløker i jorden i dag.

 

Dette bedet hadde jeg forberedt til dagens såing. I fjor satte jeg også hvitløk i dette bedet.

Da jeg løftet vekk jorddekket av avispapir og gressklipp yret det av meitemark, skolopendere, tusenbein, biller og edderkopper i bedet. Dette er et av de eldste permakulturbedene jeg har laget på parsellen. Viktig å ikke tråkke i bedet eller forstyrre livet i jorda med unødvendig graving! Først laget jeg renner til å sette hvitløken i, men så gikk jeg over til å bruke en pinne til å lage et hull for hvert fedd. Da forstyrret jeg skolopender-familien og meitemarkene minst mulig. 🐜 🦟

Jeg luket i bedets ytterkanter. Satte en stein i bedets nedre hjørne; ikke engang den grønne mynten som jeg er så glad i får lov til å gro inn i hvitløks-bedet! Her må jeg passe på så ikke ugresset av en gressplen sniker seg inn og dekker bedet. Når de første hvitløksspirene dukker opp så skal jeg dekke jorden mellom dem.

Teppet av avispapir og gammelt gressklipp fikk et nytt liv. Enda et bed skal bli til!

Å lage en rett rad er ikke lett! 😆😂😺 Men det er tanken som teller…!👩‍💻

La til slutt et tynt lag med gressklipp på hvitløkenes bed. Det fôrer meitemarkene og de andre som bor og jobber der nede samtidig som det slipper sollys ned til løkene.

Jeg plantet de to elefanthvitløkene til venstre for disse gamle solsikkene.

Og helt til slutt deler jeg fire høst-bilder fra min parsell i kolonihagen.

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg